Det var ildsjelen Idar Aaring som tok initiativet til bakkeløpet Våttån opp, som ble arrangert første gang for åtte år siden. Løpet har etter hvert blitt en av årets store folkefester i Leksvik. Hvert år står hundrevis av tilskuere langs løypa. I år er 40 løpere påmeldt på forhånd, men arrangørene håper på 130 deltakere.

Føler presset

Langrennsløperen Kristian Tettli Rennemo har vunnet Våttån opp de siste to årene. Han har også løyperekorden på 22 minutter og 22 sekunder.

- Jeg føler jeg har litt press på meg, siden jeg har vunnet de siste årene. Jeg satser på å slå den gamle løyperekorden min. I fjor var jeg bare 20 sekunder bak, forteller Rennemo.

- Litt spesielt

Han mener broren Anders blir den tøffeste konkurrenten.

- Han er i skikkelig god løpeform. Det er litt spesielt å konkurrere mot ham. Vi trener mye sammen til daglig, vi er på samme lag (Leksvik elite, red.anm.) og vi jobber mot et felles mål. Men når vi står på startstreken lørdag er vi konkurrenter.

- Den siste bratte motbakken før målgang på Våttåhaugen er tøff. Hvordan er det å løpe den for en som er skikkelig godt trent?

- I fjor ledet jeg med god margin, så da var det bare kos. Men om jeg og Anders løper i lag opp på lørdag, og kniver om seieren, blir det absolutt ikke noe kos. Da må jeg helt ned i kjelleren, påpeker Kristian