En fabrikkny Snow Rabbit fra Italia står nå parkert i Åfjord idrettslags garasje på Hutjønna. Foreløpig har maskina stått mest i ro, men den fikk noen dagers jomfrutur ved forrige snøfall.

-Selv om årets vinter har vært snøfattig er jeg ikke særlig bekymret for investeringen vi har gjort, sier leder i skigruppa, Jan Kjetil Kosberg.

Betydelig støtte

I tillegg til egne midler har skiavdelingen mottatt betydelig støtte fra kommunen, helselaget og lokale næringsdrivende for å realisere kjøpet.

Folkehelseperspektiv

Både for de aktive i skigruppa, og i et generelt folkehelseperspektiv, er velpreparerte løyper et vesentlig kriterium for å holde aktiviteten oppe.

-I skiavdelingen har vi 15 barn og unge som trener aktivt, men når vi arrangerer renn er det opp mot 100 deltagere, forteller Kosberg.

På henger

I tillegg til løypemaskina på Hutjønna, disponerer skiavdelingen en snøskuter som, på privat initiativ, sørger for at det er oppkjørte løyper også i utfartsterrenget på Momyr.

-Men ved større arrangement, som for eksempel Momyrrennet, frakter vi løypemaskina enkelt opp dit på henger, sier Jan Kjetil Kosberg.