Det ble som ventet Åfjordsom trakk det lengste strået i NM kvaliken på Åsly søndag ettermiddag. Menseieren satt langt inne og divisjonsforskjellen så man egentlig lite til. Førstfire minutter før full tid satte Ronny Hegvik inn seiersmålet på straffesparkog da hadde Bjørgan spilt med 10 mann fra 23.minutt i første omgang!

Kampeninneholdt alt hva et skikkelig lokalt-cupoppgjør skal inneholde. Flotte mål,knallharde taklinger, åtte gule kort, ett rødt kort, annulert mål, heftigediskusjoner, kjeftbuk, både på banen og fra sidelinja og seiersmål helt påtampen av kampen.

Tidlige mål

Åfjordstyrte kampen fra start til mål slik som de fleste hadde sett for seg atkampbildet skulle bli men det var hjemmelaget som fikk nettkjenning først daDavid Monkan skyter fra 16 meter, ballen slår i en Åfjordspiller før den sitteri nota. Åfjord kvitterer 5 min etter da Gøran Hosen blir spilt igjennom. Hosenscorer sikkert og lagene er like langt.

Rødt kort

BjørgansKnut Johan Monkan får i det 23 minutt direkte rødt kort da han verbaltoverhøvler en Åfjordsspiller etter en liten dytt i ryggen. Monkan uttrykker segpå en meget vulgær måte og henspeiler til seksuell legning, noe som kan høresover hele Åsly stadion. Dommer var ikke i tvil og gir Monkan resoluttmarsjordre. Rutinerte Monkan med over 300 seriekamper burde visst bedre menreaksjonen var nok tegn på den voldsomme tenningen og spenningen som lå ilokaloppgjøret.

Spill mot ett mål

Dettegjør selvfølgelig oppgaven for Bjørgan mye vanskeligere og resten av kampenblir en ren forsvarskamp. Åfjord trykker voldsomt på og ruller opp det eneangrepet etter det andre. Bortelaget kommer til mange store sjanser men en godEirik Rønning og dårlige avslutninger gjør at Åfjord ikke får uttelling. Bjørganforsvarer seg imponerende godt men når fem minutter gjenstår blir KentSkalmerås felt på tur inn i feltet og Ronny Hegvik setter den påfølgendestraffen i mål og 1-2 til bortelaget.

Tvilsom annulering

Dramatikkener ikke over med dette, Bjørgan får rett etterpå frispark som blir lempet inn ifeltet, etter litt klabb og babb settes ballen i mål men dommer Skarsem, somforøvrig klarte seg bra, annullerer da linjedommer står oppe flagget ogmarkerer for offside. Skarsem går ut for å konferere med sin linjedommer somopprettholder sin avgjørelse og dermed fortsatt 1-2. Dette til store protesterfra hjemmelagets spillere som hadde vært misfornøyd med dommeren gjennom helekampen. Nå kan det se ut som om Bjørgan hadde en god sak i denne situasjonen dadet kan ha befunnet seg Åfjorsdspillere på streken da det ble scoret.

Frustrert Monkan

Frustrasjonenlar Bjørganguttene gå utover Åfjorsdspillerne på slutten og banens bestemannDavid Monkan skal egentlig være glad dommeren kun premierte nedsparkingen avGøran Hosen på slutten med gult kort, en forseelse som var mer en nokkvalifisert til det røde.  Kampen ender1-2 til Åfjord så får vi håpe at gemyttene har roet seg til neste fradag dalagene sammen skal dra på treningsleir til Tyrkia.

Innefektive Åfjord

Oppsummertvar det en veldig fortjent seier til Bortelaget Åfjord men inneffektivitetforan mål må bekymre trenerapparatet i overkant av en måned før seriestart. Tomål på tolv målsjanser er for dårlig uttelling. Skal laget greie målsettingenom å beholde plassen i 3.divisjon må laget sette sjansene. Interessantenysigneringer i Oskar Lie Malmo, Kenneth Fremo og Kenneth Moen fikk vist segfram og kan utvilsomt være med å heve laget. Best på Åfjordslaget var Magne SLarsen og Ronny Hegvik. Skal man anta at treningsleiren i Tyrkia vil ha etfokus på avslutninger?

Unødvendig språkbruk

ForBjørgan ble dette en ren forsvarkamp der de gjennom de siste 65 minuttene sto åtok imot Åfjord på egen banehalvdel etter utvisningen. Nå er det ikke sikkertkampbilde hadde blitt så veldig mye annerledes om ikke utvisningen hadde kommetmen Bjørganguttene gjorde en heroisk innsats i å forsvare seg. En innsats de måta med seg inn i seriespillet i 4. divisjon. Best på et heltent og kjempendehjemmelag var David Monkan. God var også keeper Eirik Rønning og Chris Høvik. Påden negative siden må nevnes et voldsomt kjeftbruk og fokus på dommeren. Dettesyntes unødvendig og misnøyen spredte seg også til tilskuere som ble veldigufine i munnbruken. Dette er ting Bjørgan bør ta internt opp i klubben da deikke er tjent med slik oppførsel.

Kampfakta:

1.kavalifiseringsrundeNM Menn 2014

ÅslyStadion: ca 50 tilskuere

Bjørgan- Åfjord 1-2 (1-1)

Målsjanser:1-12

05.min1-0, David Monkan

11.min1-1, Gøran Hosen

86.min1-2, Ronny Hegvik, straffe

Gulekort: Chris Andre Høvik, Kay Espen Haltstrand, Stian Nordberg Johansen, OlaLieng, David Monkan alle Bjørgan, Ronny Hegvik, Oskar Lie Malmo og KennethHaltbrekken Moen, Åfjord

Rødtkort: Knut Johan Monkan, Bjørgan