Julie Victoria Berg imponerte stort i NM-debuten i langrenn. 16-åringen gikk et av sine aller beste løp noensinne da det ble femteplass fredag.

-Jeg er litt skuffet over at det ikke ble medalje da jeg først var så nær. Men de rundt meg sier at jeg ikke har lov til å være det etter et så bra løp, sa Julie Victoria til Fosna-Folket i går ettermiddag. Leksvik-løperen som viste seg fra sin aller beste i det som var hennes første NM-start. Bare fire av konkurrentene straffet Bergs sluttid i den 7,5-kilometer lange løypa i Mo i Rana.

Det var ikke mer enn godt og vel 17 sekunder frem til vinneren. Julie Victoria som tidligere i vinter har to femteplasser i norgescupen å vise til, har aldri vært så nærme teten som hun var i Nord-Norge i går. Det er en indikasjon på at Berg har løftet seg mye i løpet av vinteren. Tenåringsjenta som har valgt å bo hjemme i Leksvik fremfor å begynne på et aller annet skigymnas, har tatt store steg til tross for at hun har en dårligere treningshverdag enn mange.

-Jeg hadde forhåpninger om å kjempe i toppen da jeg kom hit. Jeg følte jeg måtte være såpass offensiv ettersom jeg lå på femteplass sammenlagt i norgescupen foran NM-helga. Tidsmessig er jeg veldig tilfreds i dag. Men jeg skulle gjerne ha vært på pallen, sa Julie Victoria og avslørte at hun har ambisjoner som langrennsløper. Hun har planer om å gå tre NM-distanser på Helgeland hvor det har vært vindfullt og vanskelige forhold de siste dagene.

-Det er fristilrenn på lørdag og kretsstafett på søndag. Jeg gleder meg til begge deler, sa Berg som synes det er vanskelig å vurdere hvilke muligheter hun har til å kapre en ny topplassering i fristilrennet. Hennes fokus blir å gå et best mulig løp. For så å se hva det holder til plasseringsmessig. Ingen bør bli overrasket dersom førsteårsjunioren fra industribygda er med og kjemper om en ny topplassering i de harde løypene. Det er intensjonen når hun legger i vei.