- Helt fantastisk. Dette er stort, sier Emil Sørheim som er den yngste av utøverne i den norske Paralympicstroppen som teller 32 utøvere (inkludert en ledsager) fordelt på idrettene langrenn, alpint, curling, skiskyting og kjelkehockey.

Sørheim har spilt i alle kampene til Norge i Paralympics. De norske spillerne åpnet med 2-1 seier mot Tsjekkia. Deretter ble det 0-4 tap for storfavoritten Canada.

Og Norge gjorde jobben sin. Det ble 2-0 seier etter mål av Magnus Bøgle og Audun Bakke. Og senere på kvelden slo Canada Tsjekkia med 1-0.

- Jeg er fornøyd med min egen innsats mot Sverige. Men jeg var ikke sikker på seier før det var under ett minutt igjen av kampen, sier Sørheim.

I morgen, torsdag, skal Norge spille mot vertsnasjonen Russland i semifinalen. Canada møter USA i den andre semifinalen.

- Vi får veldig tøff motstand, men det ville vi også ha fått om motstanden var Canada eller USA. Uansett er vi fornøyd med å ha nådd semifinalen, det var hovedmålet vårt i dette mesterskapet, sier Sørheim som kan ha mange flere Paralympics foran seg.

- Det har vært en stor opplevelse å få være med i Sochi, og jeg håper jeg kan få spille flere Paralympics, sier han.

Emil Sørheim i aksjon i kampen mot Sverige i Paralympics i Sochi. Foto: Per-Einar Johannessen, Norges idrettsforbund