– Vasaloppet har høy status i langrennsmiljøet. Det er også et løp som trigger oss. Det har blitt like vanskelig å hevde seg der som i vanlige distanserenn. Det har sammenheng med at vi har fått team som utelukkende satser på langløp. De spesialtrener mot Vasaloppet og den type konkurranser. Dermed har de et fortrinn i løyper hvor det er mye staking, sier Kristian Tettli Rennemo.

En slags lagkaptein

Han er en slags lagkaptein på den friske Leksvik-satsingen. Den tidligere landslagsløperen gleder seg over at han og lagkameratene har fått fart på skiene etter en forholdsvis trå sesongstart. November og desember var preget av sykdom og forholdsvis beskjedne plasseringer for de fire som utgjør klubbens elitesatsing. Etter jul har formpila pekt riktig vei for kvartetten.

Opptur for Bach

– Jeg var godt fornøyd med det jeg presterte i det siste distanserennet i skøyting i Skandinavisk Cup. 13.plass er bra med tanke på at jeg har hatt tre forkjølelser som har satt meg ut av spill siden sesongåpningen på Beitostølen. Det er ikke lett å prestere når du sliter med å få kontinuitet i treningsarbeidet. Nå håper jeg på en god treningsperiode etter Skandinavisk Cup i Estland og Latvia. Jeg vil etter de fire rennene rette blikket mot Vasaloppet, sier Ole-Marius Bach.

Ny erfaring

Han og de tre andre har aldri gått 90-kilometer verken i trening eller konkurransesammenheng. Kraftprøven i Mora-skogene kommer til å bli en ny erfaring for Bach, Myran Steen og to blad Tettli Rennemo. De ser på seg selv som læregutter i denne settingen. Kristian er tydelig på at det viktigste i forbindelse med den første starten, blir å høste mest mulig erfaring med tanke på senere starter. Guttene har lyst til å gå flere langløp både i vinter og senere.

Satser på to fronter

– Leksvik kommer ikke til å bli et rent langdistanselag. Vår elitesatsing er først og fremst tuftet på distanserennene. Men vi ønsker i likhet med andre å satse på begge deler. Det er fullt mulig ettersom en del av langløpene går på slutten av sesongen. Vår målsetning i år blir å henge med teten så lenge som mulig. Vi fire som representerer Leksvik idrettslag er mest komfortable med såkalte kapasitetsløyper. I Vasaloppet er det mye staking og lite kapasitet. De beste kommer nok til å gå uten festesmurning og på blanke ski, sier Tettli Rennemo.

Han er innstilt på at det vil bli vanskelig å følge de største favorittene helt inn. Leksvik-løperne håper å opparbeide seg erfaring og kompetanse som de kan få bruk for senere. Guttene stiller med egne smørere og folk som skal serve dem underveis. For dem blir også Vasaloppet-debuten god læring.