Neste års 3.divisjonsoppsett er nå klart og nyopprykkede Åfjordmå belage seg på mange lange reiser.

Fire lag fra Romerike, Fet, Gjerdrum, Fjellhamar og Skedsmo erblant lagene Åfjord møter. Videre skal de også på lange bussturer til Hedmarkog Aukrustbygda Alvdal og til sparkstøttingens heimplass Tynset. Videre finnervi hardsatsende Stjørdals/Blink i avd, Ranheim 2, Verdal, NTNUI, Byåsen 2,Steinkjer og opprykkskollega Rørvik. Det nærmeste vi kommer lokaloppgjør blirnok kampene mot Steinkjer.

Må doble budsjettet

Oppmann Odd Petter Hosen sier at reisebudsjettene må dobles mentror at de skal få stablet et godt økonomisk fundament før sesongen tar til.Hosen innrømmer at det kan bli utfordrende, men håper og tror at lokaltnæringsliv ser nytten i å profilere seg som samarbeidspartnere til laget.Videre så sier han at det sportslige apparatet er på plass med nytt trenerteam.Terje Ressem blir ny hovedtrener og får med seg Egil Oskar Jensen og GeirLarsen som assistenter. Videre har Åfjord signert Kenneth Fremo fra Rissa oghåper å kunne forsterke med flere spillere etter hvert og gjerne da spillerefra Fosen. Det blir blant annet lagt opp til en fellesøkt hver fredag iVanvikhallen for å samle spillere samt felles treninger med Bjørgan iTrondheim. I tillegg så kommer fellesøkter i Åfjord der de fleste er.

Sjokk i Fetsund

Fosna Folket har vært i kontakt med det nyopprykkede laget FetIL fra Fetsund og trener Atle Søgård. Han sier at reiseopplegget kom som etlite sjokk og ser utfordringene med å komme i havn økonomisk. Han sier at denlengste borteturen i fjor var på 30 minutter reise i bil, så overgangen blirstor. Fet må til Trøndelag hele åtte ganger i løpet av sesongen og kommentarenpå lagets hjemmeside er ”Ut på tur aldri sur” med en reisetabell som viser hvorlangt det er til de forskjellige bortearenaene. Atle Søgård avslutter med å siat etter at sjokket har lagt seg så ser spillegruppen og trenerapparatet fremtil nye bekjentskaper og spennende turer og at de gleder seg stort bareøkonomien går i orden. For øvrig har Fet IL den tidligere tippeligaspillerenEspen Søgård i stallen. Søgård har i mange år vært drivkraften på Lillestrømsmidtbane.

Økonomiske utfordringer for mange lag

De fleste lags kommentarer på oppsettet er at det blir enøkonomisk utfordring å komme i havn med sine budsjetter. Alle lag må betale inn17000 kroner i et reisefordelingssystem som lagene som har størst reisebelastningfår utbetalt kompensasjon fra. Fagansvarlig Bjørn Langørgen i Trøndelagfotballkrets sier at de trønderske lagene ikke kan regne med store utbetalingerfra denne ordningen. Dette fordi de fire lagene fra Akershus får den størstereisebelastningen. Dette betyr at de lagene fra Trøndelag har en jobb å gjørefor å klare å engasjere lokalt næringsliv.