I den kortfattede anbefalingen fra Idrettsrådet i Ørland sto det følgende om kandidaten: Oppmann – lagleder – utøver - trener i fotball og håndball – dugnadsarbeid – administrator - aldri nei - bestandig ja - en likandes kar som har stått på i en årrekke.

En kvinne står bak

Tor Øystein er klar på at prisen og den hederlige omtalen han har mottatt skal deles med kona Brit Olen. Hun er den som stort sett har hatt eneansvaret for heimen i alle år. Med de seks barna, Øystein (32), Iselin (30), Geir Morten (28), Bård Vegar (25), Line Christine (14) og Sandra (13) har hun hatt hendene fulle. Sandra er aktiv innenfor drill og korps mens de fem andre har vært og er engasjert innen fotball og håndball. Det betyr selvfølgelig at Tor Øystein har fulgt opp egne barn, men samtidig har han stilt opp for mange av deres kamerater. Med sin Ford Transitt full av barn og unge har han kjørt mange mil til trening og kamper rundt omkring. Brit Olen har vaska treningstøy, passet på treningstimer, hatt ansvaret for husholdningen og heimen, gitt leksehjelp og fulgt opp på skolen. Nå som barna stort sett er voksne jobber Brit Olen i barnehage. Hun sier sjøl at hun absolutt har hatt «lønn for strevet». Først og fremst for at egne barn har hatt en god oppvekst, men også for at hun stadig møter kjekke barn og ungdommer som smiler og hilser. Det tar hun som et tegn på at de setter pris på det arbeidet som både Tor Øystein og hun har gjort gjennom Ørland Ballklubb.

Oppvekst på Kråkvåg

Tor Øystein Grøntvedt sier at han selvfølgelig i første rekke har gjort dette for sine egne barn. Men understreker også at måten han ble tatt vare på av voksne i sin oppvekst har gjort at han vet betydningen av slikt arbeide. Han som vokste opp på Kråkvåg ble møtt av bl.a. Kåre Emmerhoff og Arne Dalum på Garten og tatt med på trening og kamper. Det er minner som er sterke og som han er takknemlig for. Tor Øystein gleder seg nå på at barnebarna, som bor på Reksterberget, kanskje skal begynne å interessere seg for ballspill. - Da blir det sikkert nye runder med trening, kamper og kjøring sier den hyggelige bestefaren smilende.

Nummer fire i rekken

Fra før av har tre verdige ørlendinger mottatt «Idrettens hederspris for fortjenestefullt arbeid for idrettens sak». Det er Wenche Sørdal, Thor Bretting og Rolf Ulriksborg.

F.v. Brit Olen, Line Christine, Sandra og Tor Øystein Grøntvedt heime i det hyggelige huset sitt på Hovde.