Arrangørene av Triathlon Gjølgavatnet hadde på forhånd annonsert at det ikke var muligheter for dusjing på området, noe som ikke ble et stort problem. Før starten for hovedløpet småregnet det tett, og syklister med paraplyer og deltakere med gummistøvler travet rundt i startområdet.

– Jeg ser at noen har stilt med solbriller, men de samler vi inn, for sola kommer ikke før på mandag, sa kommentator for dagen, Knut Hellem.

–Vant til sånt!

Ti minutter før hovedløpet startet var det 160 påmeldte. Tallene fra dagen før talte 6 minivikinger, 11 juniorer og resten seniorer.

De fleste i trimklassen, som startet klokken ti, hadde allerede gått i mål, og kunne melde om sleipe løyper og vanntemperatur på under 20 grader.

– Det ser ut som det flyter bra, tross labert vær. Rapporten fra løypa sier at det blir "gorrat", men vi er da vant til sånt vi! forteller Øystein Dybvik Rødsjø, arrangjør av triathlonet.

Likt for alle

På grunn av været har ikke Rødsjø tro på nye bestenoteringer i årets triathlon.

–Så vidt jeg husker er rekorden på ca. 38 minutter, men det er i tørt vær, så jeg har ikke tro på ny rekord i år. Men vi får se hvor mange sprekinger som har meldt seg på, sier han.

Og mange sprekinger var det. Men sprekest av alle var Vegard Kvam fra Bjugn. Han kom i mål først av seniorene, og kan skryte av beste tid under årets løp, som foreløpig er målt til 39.27.

– Det var veldig artig. Jeg tror det var tidenes tyngste forhold. Men det er likt for alle, og jeg synes det er skikkelig tøft at så mange deltok, sier Kvam ved målområdet etter løpet.