Svært mange idrettslag i regionen har kontaktet Fosna-Folket på grunn av at de deltar i Nasjonal mobilinnsamling. Nærmest alle i Fosen kan vente seg besøk av noen som ønsker gamle mobiltelfoner til sitt lag.Åfjord Froskemannsklubb og Stadsbygd IL er blant de mange.

Idrettslaget på Stadsbygd skriver blant annet føllgende: I løpet av April 2012 kan du være med på et løft for miljøet! Stadsbygd IL vil i samarbeid med Telenor og Norges idrettsforbund samle inn brukte mobiltelefoner i Norges største innsamlingsaksjon. Vi kommer i din grend for å bidra til at brukte mobiler kan bli resirkulert eller skape nye muligheter for andre. 7 av 10 nordmenn har brukte mobiltelefoner i roteskuffen, og det er viktig at din gamle mobil blir resirkulert på en sikker og miljøvennlig måte. Ved å gi din brukte mobil til Stadsbygd IL så bidrar du til verdifulle dugnadsinntekter for Stadsbygd IL, i tillegg til at du sørger for at din brukte mobil kan skape nye muligheter.

Åfjord Froskemannsklubb  vil samle mobiltelefoner i Åfjord sentrum, Skråfjorden, Norddalen, Stordalen og Sørdalen lørdag og søndag. Pengene vil gå til sikkerhetsutstyr til klubben.

Klubben får 35 kroner per telefon og arrangementet er et samarbeid mellom froskemannsklubben, Telenor og Norges Idrettsforbund. Aksjonen er ment som et miljøtiltak samtidig som det blir en inntektskilde for idrettslagene som deltar.

De som ønsker å levere inn sin gamle mobiltelefon til en god sak bes huske på å ta ut SIM-kortet og man trenger ikke bekymre seg for eventuell gammel informasjon som måtte være på mobilen. Dersom det finnes gjenværende informasjon på mobilen så vil Telenor slette all gjenværende informasjon og destruere minnekortet på mobilen.

Innsamlingspunkt fram til 6. mai er Årnes Handel Bygg og Bo og Coop Marked Stokkøy, men man kan også levere inn på Kuringvågen på Røde Kors-dagen 5.mai.

De brukte mobiltelefonene blir enten resirkulert eller restaurert og videresolgt i velfungerende bruktmarkeder i Asia og overskudd fra programmet tilbakeføres i sin helhet til veldedige formål med en klar grønn profil og lokale idrettslag.

5. mai arrangerer også froskemannsklubben Vårslæpp samtidig med Røde Kors-dagen på Kuringvågen i Stoksund. Dagen kommer til å ha fokus på sikkerhet på sjøen og det kommer til å bli kjørt en redningsøvelse på Kirkholmen lørdag for de som er interessert. Det blir også salg av mat og drikke, stander, kajakkoppvisning og dykkeutstilling den helga.

Ordfører Vibeke Stjern har også meldt seg som markør i redningsøvelsen.

- Vi ønsker å vise politikerne at det er viktig med svømmetrening for barn og unge, sier Vidar Sydskjør i Åfjord Froskemannsklubb.

STADSBYGD er også aktive.