I dag er det offentlig flaggdag i Roan. Det har rådmannMichael Momyr bestemt. Ordfører Jan Helge Grydeland som er far til den nybakteverdensmesteren holder seg litt i bakgrunnen når det offisielle Roan feirer.

- Jeg hadde en god følelse før finalen at dette ville gåbra, og i finalen vant hun alle settene. Jeg satt oppe til klokka  tre inatt og fulgte med både på Internett og YouTube. Det har rast inn medtekstmeldinger etter  at seieren varklar. Runa kommer heim neste fredag, og da skal vi feire i familien. Det blirsikkert noen markeringer fra kommunens side også, men det tar rådmannen seg av,sier verdensmesterpappaen.

Han tror gullmedaljen til datteren vil være med å sette Roanpå kartet.

- Bueskyting er en stor idrett internasjonalt, og iverdensmesterskapet i USA deltok nærmere 300 skyttere fra 40 nasjoner. Det aten liten kommune som Roan kan få fram en verdensmester tror jeg vil bli lagtmerke til.

Hun fortjener seieren.Hun har lagt ned mye arbeid og forsaket mye for å nå målet. I dag er det artigå være foreldre, sier  Grydeland som idag deltar på styremøtet i Fosen Regionråd på Hysnes. Der ventet det blomsterog gratulasjoner.