Om lag 300 deltagere kjempet i NM i bodybuilding og fitness i helga. Det ble full klaff for fosningen, som stakk av med førsteplassen i klassen "Mens physique master."

- Det har vært fullt kjør

En tittel som ikke kommer av seg selv, men som krever ekstremt mye hardt arbeid og disiplin, forklarer den ferske norgesmesteren.

- Første juni begynte jeg så smått å stramme inn på kostholdet og øke treningsmengden, det har vært fullt kjør de siste tolv ukene før konkurransen og jeg har måttet kjøre et strengt regime for meg selv, sier Perodd.

Trebarnsfaren jobber til daglig som lærer ved Byåsen videregående skole, og elevene synes det er morsomt å følge med når Perodd konkurrerer.

- De følger med, og er jo indirekte involvert. De får være med på litt forskjellige øvelser når vi har kroppsøving, og det er bare positive tilbakemeldinger å få fra dem, sier Tessem.

- Må legge ned mye arbeid

Perodd representerer Kaliber Gym, og støtten han har fått derfra har vært avgjørende.

- Det er et utrolig godt miljø for fitness, og klubben har totalt seks norgesmestre i ulike klasser etter helgas konkurranse. Oppfølgingen og støtten er fantastisk, og skal man lykkes må man også ha en familie som et støttende, sier han.

Den siste tida har Tessem trent tre-fire timer hver eneste dag.

- Det er toppidrett på et ekstremt høyt nivå. Skal du høyt opp og hevde deg innen fitness, er du nødt til å legge ned mye arbeid. Mange tror at det er bare å spraye seg brun og slanke seg litt før man går på scenen, der tar de kraftig feil, sier Perodd.

Norgesmester på bursdagen

Hardt arbeid til tross, det gir mye igjen og plussene veier opp for minusene, mener Perodd.

- Familien min har vært veldig støttende. Det er nok litt enklere å gjennomføre dette for studenter og single enn for familiefedre, det er jo ikke bare treningen men også kostholdet man må ta hensyn til. Det blir litt sånn ”pappa kan ikke spise dette sammen med dere nå,” og man må lage to middager. Nå er minstejenta mi ti år, så jeg har jo ikke småbarn lenger. Det hadde nok vært litt mer krevende, sier han.

Perodd fylte 49 år på samme dag som han vant tittelen norgesmester. Det beste rådet han kan gi til de som ønsker å komme seg i form er å ta seg tid til litt fysisk aktivitet hver dag.

- Det som gjelder er at man holder det litt jevnt og trutt. Man kan ikke trene ei uke og så gå ei måned uten. Det jevne er det beste. Litt fysisk aktivitet hver dag har alle tid til. Og mangler du motivasjon, må du si til deg selv at du skal gå ut og gjøre litegrann. Går man og tenker at man skal gjøre litt, så gjør man alltid litt mer, mener Tessem.

Vil konkurrere i verdensklasse

Perodd er godt fornøyd med tittelen norgesmester, og har ingen planer om å stoppe der. Nå håper han at det skal konkurreres i hans klasse under nordisk mesterskap om knappe to uker.

- Norgesmesterskapet fungerer som landslagsuttak, og jeg håper at det skal konkurreres i min klasse i nordisk mesterskap. Jeg drømmer også om å konkurrere i verdensklasse, forteller den målbevisste fitnessutøveren.

Og det er ikke helt utenkelig at det kan skje i nærmeste fremtid, mener han.

- Du skal ikke se bort i fra at det kan bli i løpet av et års tid. Så lenge kroppen og helsa holder, er det ikke noen ”limits”, sier Perodd.

Les også: Lise Olden med fitness-debut