Takket være en gave på 600 000 kroner fra Gjensidigestiftelsen kan medlemmene i Ørland Turnforening nå trene i en miniutgave av en turnhall som har tipp topp utstyr.

Mandag ettermiddag feiret de ivrige turnerne gaven med oppvisning, kaffe, saft og kaker da tillitsvalgt Torun Bakken fra Gjensidigestiftelsen kom på besøk til Ørland for å se hva foreningen hadde brukt gaven til.

Berømmet ildsjeler

- Jeg er imponert, fortalte Bakken. Hun berømmet ildsjelene i turnforeningen spesielt for den innsatsen de legger ned for at barn og unge skal ha det gode tilbudet foreningen tilbyr.

Leder Sverre Stai i turnforeningen takket på vegne av både små og store for den rause gaven. Pengene har gjort foreningen i stand til å investere i dyrt men nødvendig utstyr til gymsalen de leier på årsbasis ved den nedlagte Grande/Garten skole på Ørlandet.

Hoppet i det

Etter at de unge gymnastene hadde vist noen av sine ferdigheter i hallen, så var ikke Bakken snauere enn at hun la kursen til den store trampolinen. Med kyndig bistand fra Andreas Meyer og Roy Johansen tok hun sats, til stor applaus fra en velfylt sal.

Bakken, for mange kjent som en aktiv Ap-politiker i Rissa, fortalte at dugnadsinnsats er viktig når Gjensidigestiftelsen årlig foretar gavetildeling.

- Er det sånn at fosningene nå har fått en så stor gave at det er liten vits i å søke på en stund.

- Neida, tvert i mot. Vi får egentlig for lite søknader fra Fosen, sier Torun Bakken.

- Leier gjerne ut hallen

Leder Sverre Stai i Ørland Turnforening legger til at foreningen mer enn gjerne leier ut hallen til andre idrettslag som ser nytten av å gjennomføre treningsøkter i en mini-basishall. Det koster Ørland Turnforening 100 000 kroner i året i husleie pluss utgifter til lys og varme å trene i gymsalen i den nedlagte skolen, og av den grunn forklarer Stai at litt inntekter ved utleie til andre vil komme godt med i foreningens regnskap.

De unge turnerne gleder seg over den velutstyrte hallen. Mandag fikk de også besøk fra Lensvik under åpningen, og fikk denne plakaten for å henge på veggen. Foto: Skjalg Ledang
Torun Bakken sammen med sportslig leder Andreas Meyer (t.v.) 0g leder Sverre Stai i Ørland Turnforening. Foto: Skjalg Ledang