I helga var det midt-norsk mesterskap i styrkeløft på Melhus. Jostein Fiveltun fra Vanvikan løftet 260 kilo i knebøy, 150 i benkpress og 240 i markløft. Totalvekten på løftene utgjorde 650 kilo.

Han ble stevnets beste juniorløfter uansett vektklasse på poeng.

Med sine 81,5 kilo konkurrerte Fiveltun i 83-kilosklassen.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Dette var mitt comeback etter en lengre skadeperiode, sier styrkeløfteren, som før comebacket har slitt med en hofteskade og prolaps i ryggen.

Syk på konkurransedagen

Det var ingen selvfølge at Fiveltun skulle stille i helga.

– Jeg bestemte meg ikke før siste oppvarmingsløft. Jeg hadde influensa hele uka før konkurransen, og var også syk på selve dagen. Etter oppvarmingsløftet var jeg fortsatt usikker. Jeg så på treneren min, og han sa at vi burde gi det et forsøk. Da kjører vi på, sa jeg.

Og det skulle han ikke angre på. Før konkurransen hadde han en personlig rekord på de tre øvelsene på 625 kilo, en rekord han knuste med 25 kilo under helgas mesterskap. Styrkeløfteren var kun 10 kilo unna det nordiske kravet.

– Det var over all forventing, og veldig morsomt.

– Når klarer du kravet til nordisk, tror du?

– Det er NM i november, og målet er å løfte kravet da, sier Fiveltun.

– Ting tar tid

På lang sikt drømmer han om både EM og VM.

– Jeg ønsker å komme på det nivået etter hvert, men det vil ikke skje med det første. Ting tar tid i denne sporten, forteller Jostein Fiveltun, som trener mellom 13 og 16 timer hver uke.

Øverst i saken ser du en YouTube-video fra helgas konkurranse.

Markløft: Jostein Fiveltun fra JR-NM 2013. Foto: Stian Jensen