Dette løpet, som hovedsaklig går i terreng, har blitt holdt årlig siden 1978. 16 lokale løpere stilte i konkurranseklassen i dag, mens 40 var å finne i trimklassen. Løpet gikk fra Fjellørnen Skihytte på Storhavet til Granlund skihytte. Det via plassen Månen, det høyeste punktet, og som har gitt det tradisjonsrike løpet sitt navn.

Fremo klart best

Den ordinære løypa var på 13 kilometer, mens det var en  kortere versjon for juniorene og trimerne på 10 kilometer. Det var likevel en del av trimerne som valgt langløypa. Dette til tross for at det var både vått og sleipe forhold å løpe i.

Av de som stilte i konkurranseklassen, ble Thomas Fremo klart best med tida 50,34 minutter. Ørjan Kjeldsli kom inn som nummer to på tida 55,33 minutter og Sindre Johansen Strandheim passerte mål til bronseplass på tida 57,30.

Best av juniorene ble Fredrik Tung.

– Langt flere før

– Hva lyder løyperekorden på?

– Det vet jeg sannlig ikke, og det er heller ikke så enkelt å si da løypa er bltt endret flere ganger opp gjennom åra. Jeg mener Ola Berget hadde rekorden i den opprinnelige traseen, sier Trond Selbekk hos arrangøren.