Ørlands herrelag i fotball møtte Orkanger til femtedivisjonsoppgjør borte torsdag kveld.

Ørland effektive

Orkanger hadde de klart største sjansene i første omgang, mens Ørland var effektive. Tommy Schjølberg ga Ørland ledelsen 0-1 etter om lag 30 minutters spill. Schjølberg skjøt fra om lag 15-16 meter. Skuddet var hardt og gikk inn lavt i lengste hjørne. Etter scoringen tok hjemmelaget Orkanger over.

Før pause utlignet vertene på et skudd fra 16 meter. Orkanger hadde et enormt press de siste minuttene av første omgang, og Ørland var heldige som tok med seg 1-1 i garderoben.

Feberredning

Ørland startet best i andre omgang, før Orkanger tok over. Mot spillets gang gikk imidlertid Ørland opp til 1 - 2 etter om lag 65 minutters spill. Alexander Killingberg spilte igjennom Sondre Hopstad Bjerve som satte ballen sikkert og iskaldt i mål.

Bare noen minutter senere fikk hjemmelaget straffespark. Ørlands keeper Mats Alstad vartet imidlertid opp med en feberredning. Orkanger sendte mye folk i angrep siste del av kampen, og Ørland fikk rom på kontringene. Et kvarter før slutt fikk Ørland corner etter en kontring. Den skrudde Erik Olafsen rett i mål. Ballen føk inn i lengste kryss.

– Vi ble til tider rundspilt

Før denne kampen lå Orkanger på tredjeplass på tabellen og Ørland på fjerde. Med seieren har Ørland nå 20 poeng mot Orkangers 19, slik at de to lagene har byttet plass.

– Vi ble til tider rundspilt, så resultatet 1 - 3 må vi si oss godt fornøyd med, sier Ørland-trener Trond Øvergård.

– Dette ble en seier med litt flau smak i munnen?

– Nei, det vil jeg ikke si. Våre «gutter» viste stor kampvilje, og dette med flaks og dyktighet vil alltid være rimelig godt fordelt. Dessuten hadde vår keeper Mats Alstad en stor dag i buret.

– Dere er nå oppe på tredjeplass. Er det håp om avansement til fjerdedivisjon?

– Teoretisk ja, men i praksis nei. Orkla 2 leder med 30 poeng, så det blir for tøft. Det har dessverre fulgt oss at vi ikke er god nok i vårsesongen, og så kommer vi sterkere på høsten, sier Øvergård.