Ørland Sparebank Cup bød på deltakerrekord i helga. Aldri før har flere unge deltatt i turneringen. Det betyr utfordringer på strak arm for de som skal sørge for dømming av kampene. En av mange unge dommere som i sterk grad bidro til helgas suksess var Andreas Lier Arntzen fra Sjetnemarka.

- I dag har jeg dømt kamper fra klokka ni i morges, sa han til Fosna-Folket da turneringen nærmet seg slutten søndag ettermiddag. Etter å ha dømt en bronsjefinale i Gryta, som levde opp til navnet i solsteiken, var unge Andreas egentlig ferdig med sin dommergjerning. Kampen som skulle være hans siste i turneringen gikk til overmål både til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse før en vinner var kåret.

Da dagens siste kamp skulle blåses i gang på samme bane etter det lange oppgjøret, så glimret dommeren som var ført opp med sitt fravær.

- Jeg kan dømme kampen, men er så tørst, sa Lier Arntzen uten betenkningstid, og spurte pent om litt vann. Dermed bidro ungdommen fra Sjetnemarka til at helgas cup i stekende sommervarme kom til veis ende.

I mål med dommergjerningen, og Andreas Lier Arntzen kan endelig nyte iskald drikke i heten som la seg i Gryta på Brekstad. Foto: Skjalg Ledang