Fredag starter årets utgave av Ørland Sparebank Cup i regi av Ørland Ballklubb. I tre dager vil rundt 1500 fotballspillere i alderen seks til 16 år sette farge på bybildet i kystbyen Brekstad.

Deltakerrekord

Cup-general Aarbergsbotten kan gjerne smile bredt dagen før det braker løs. For det første er det deltakerrekord, med hele 166 lag som skal i aksjon. Går alt som det skal, så blir det avviklet 337 kamper i løpet av de tre dagene cupen varer. Ikke nok med det, etter en begredelig sommer er det meldt strålende vær under hele turneringen.

Idrettsglede i sentrum

For Torhild Aarbergsbotten blir det fotball døgnet rundt så lenge cupen varer. Men det gruer hun seg ikke til.

- Det er fantastisk å få være med å gi små og store gode opplevelser og idrettsglede i et slikt fellesskap, både på og utenfor banen, sier hun dagen før avspark.

300 frivillige

Nå er alt klappet og klart foran det som er sommerens høydepunkt for mange, både ørlendinger og tilreisende. Samtidig roser Aarbergsbotten de mange som er med å gjør arrangementet mulig. Ikke mindre enn 300 frivillige skal i aksjon for å sørge for at alt går som det skal på og utenfor banen.

Roser fotballkretsen

- Vi får også en fantastisk støtte fra blant andre Ørland Hovedflystasjon og Ørland kommune, forteller hun.

Idrettsglede er sentralt under den årlige fotballcupen i Ørland. Men Torhild Aarbergsbotten trekker også fram Sør-Trøndelag fotballkrets før det hele braker løs. I år vil kretsen blant annet by på dommerkurs.

Dommerkurs

- Det er en viktig, men dessverre ofte forsømt oppgave for alle klubber å rekruttere nye dommere, mener Aarbergsbotten.

Hun forteller at man i år vil legge ekstra vekt på å få flere jenter til å ta på seg oppgaven med å dømme fotballkamper. Og for lagledere og trenere så er kretsen på plass med Fair Play-foredrag.

- Jeg er glad vi har en rutinert stab, sier cupsjef Torhild Aarbergsbotten, klar for storinnrykk i dagene framover.