Når Fosen-lagene nå er klare for høstsesongen i 3., 4. og 5. divisjon er det på sin plass å mimre om gamle dager da fosningene herjet på fotballbanen. Kretslagsoppgjøret i august 1980 er det nok mange fotballinteresserte fosninger som husker.

«Fosens seniorkretslag gjorde ingen skam på sin lille krets da de lørdag møtte den langt større Sør-Trøndelag fotballkrets til jubileumskamp på Fannrem lørdag. Kampen ble tvert imot et lyspunkt for senior-fotballen på Fosen. Tross mange forfall hadde UK-duoen Tor Langvold (nåværende rådmann i Bjugn) og Martin Almaas funnet frem et meget fikst og godt mannskap», heter det i innledningen til artikkelen som sto på trykk i Fosna-Folket tidlig i august 1980.

Røstad med praktscoring

Etter en treg start på kampen på Fannrem i Orkdal kommune, tok fosningene grep.

«Fosens scoring kom etter 39 minutter. Johan Otto Oldernes la inn en ball fra høyresiden, Per Borg viderebefordret denne til Ivar Røstad som skjøt på direkten fra 17 meter. Ballen gikk inn nær krysset. En virkelig praktscoring», står det i Fosna-Folkets referat.

Johnny Sørloth med straffescoring

Etter pause tok Fosen ytterligere over kampen.

«De to Leksvik-spillerne Ivar Røstad og Torbjørn Sunde herjet stort på midtbanen. Godt støttet av Johnny Sørloth på venstresiden ble det ene angrepet etter det andre startet og matet til farlige spisser. Og spisser var i denne omgangen Jøran Sørloth og Rune Øvergård», heter det i artikkelen.

Etter 48 minutters spill la Fosen på til 2-0.

«Torbjørn Sunde ble felt etter å ha blitt spilt fri av Johnny Sørloth. Sistnevnte var meget sikker eksekutør. De samme herrer sto bak forarbeidet til den tredje scoringen som kom etter 18 minutter. Johnny kom seg til slutt fri inne i feltet og la sikkert over til broder Jøran som ikke feilet. Når vi nevner at Torbjørn Sunde er fetter av de to Sørloth-brødrene må vi si det ble i familien», skriver Fosna-Folkets journalist.

Øvergård og Sørloth

Og fosningene ga seg ikke på 3-0 mot antatt bedre motstand.

«Bare to minutter etter dette fikk Rune Øvergård vist sin klasse. Han satte inn 4-0 på en nydelig lobb over Sør-Trøndelags keeper Bjørn Næss. Forarbeidet her sto den offensive backen Frank Mehlum for. Jøran Sørloth fikk så æren av å avslutte med en pen markkryper fra 20 meter som smatt inn i hjørnet».

5-0 altså til Fosen. Det er også verdt å merke seg at Fosna-Folket på den tiden konsekvent skrev Gøran Sørloths fornavn med J.