På tiden 22.51 løp Fines over målstreken, og ble liggende utslitt på gresset etter å ha tatt ut alt for å komme seg først til toppen av Leksviks tak.

- Det var tungt, men jeg kom meg opp til slutt, og var heldigvis først, sier han i ettertid om løpet til Fosna-Folket.

Fikk et lite forsprang

Han hadde pallplass som målsetting, men var litt usikker på hvordan kroppen ville fungere etter Olavsloppet i forrige uke.

I motsetning til Tettli Rennemo som jaget de to spurtprisene på vei opp mot toppen, forteller Fines at han heller satset på å komme først over målstreken.

Mot slutten av løpet klarte han å få et lite forsprang på leksværingen som fram til da hadde ligget i tet sammen med Fines.

- Jeg visste ikke hvor langt bak han var. Jeg turde ikke se meg bak i bratta på slutten, sier vinneren som ble nummer tre i fjor.

Rennemo tok spurtprisene

Tettli Rennemo tok de to spurtprisene på vei opp mot toppen, og bemerker etter løpet at dette trolig kostet ham seieren.

- Det kostet dessverre litt for mye. Jeg hadde håpet å vinne, så helt superfornøyd er jeg ikke, sier Tettli Rennemo.

Han kom i mål på tiden 23.15.

Også Tettli Rennemo deltok på Olavsloppet, og kjente noe stivhet i beina etter å ha ligget på kanten med tanke på treningsmengde de siste 10 dagene.

Han var imidlertid svært fornøyd med publikummerne som sto langs løypa i hjembygda.

- Det var litt sånn Tour De France-stemningen, sier langrennsløperen.

Følg Fosna-Folket på Facebook og  Instagram.

- Bra dag

Første kvinne over mål var 16-årige Astrid Stav fra Il Varden som deltok på motbakkeløpet for første gang.

- Jeg hadde en veldig bra dag, og tenkte egentlig ikke på å vinne, men jeg åpnet ganske konservativt og hadde litt å gå på mot slutten, sier hun.

Julie Victoria Berg fra Leksvik tok andreplassen, og var godt fornøyd med det. Hun slo fjoråerts tid med 42 sekunder.

Flere av deltakerne bemerker at det var utmerket løpevær. Totalt gikk 81 løpere over målstreken i den niende utgaven av motbakkeløpet som er 5,9 km langt med en høydeforskjell på 330 meter.

81 løpere stilte til start i årets motbakkeløp i Leksvik. Foto: Berit Buran Juul