Det er meget sterkt av et ungt og spennende lag som kan bli bedre de neste årene dersom guttene som er først i tenårene opprettholder satsingen og fortsetter fremgangen. Ståle Fenstad og Vegard Kvam var to av bærebjelkene i fjor. Ingen av de var disponible for Fjellørnen/Stadsbygd-ledelsen i år. Derfor fryktet lagleder Erlend Simonsen at det kunne bli hardt å kopiere fjorårets flotte innsats. Hadde forventet i hvert fall ikke at de skulle toppe den.

-Jeg tenkte som så at vi skulle være veldig fornøyde dersom vi var i nærheten av fjorårstiden og plasseringen som vi oppnådde i 2014. Jeg har ikke rukket å sammenligne etappetider og sluttider. Men føler jeg meg imidlertid rimelig sikker på at vi har tilbakelagt strekningen mellom Trondheim og Østersund raskere i år, sa Simonsen da de godt og vel 110-kilometerne mellom Åre og Østersund var unnagjort. Fjellørnen/Stadsbygd har hatt tradisjon for å sette opp en av sine yngste utøvere på sjarmøretappen. Det gjorde de også i år.

Kjeldsli var best

I år var det Matthias Solli som fikk det ærefulle oppdraget å frakte stafettsnora i mål. Talentfull rissværing som syntes det var stas å løpe i det flotte været. Han og lagkameratene konkluderte med at det ikke var for varmt selv om Jamtland viste seg fra sin beste side den siste dagen i St.Olavsloppet. Ørjan Kjeldsli var nok en gang raskest på sin etappe. Staværingen har et steg og en kapasitet som de fleste misunner han. Det samme gjelder Tomas Fremo som har representert Norge i to U 23-verdensmesterskap i langrenn. Tomas gjorde det bra.

Han løp både første og fjerde etappe. Rissværingen som gjorde seg bemerket i langrennssporet som Fjellørnen-løper, valgte å ta en pause mellom etappene i stedet for å løpe to sammenhengende. 28-åringen klarte å restituere seg godt i løpet av den timen han fikk på å hente seg inn. Fremo var nok en gang topp tre på begge sine etapper. Roger Sæther og Knut Ole Fagervold tok seg av henholdsvis annen og tredje etappe. Unge ørlendinger som var med og bidro til at sammenlagttiden og plasseringen ble så bra som den ble.

Har potensial

Fjerdeplass i konkurranseklassen og sjuendeplass totalt gjør at Fjellørnen/Stadsbygd får noe å strekke seg etter i St.Olavsloppet neste år. Erlend Simonsen mener det er fullt mulig å gjøre det like bra kommende år dersom utøverne prioriterer den grenseløse stafetten så høyt som de gjør. For flesteparten fungerer den som et treningsmål på vårparten når skisesongen er over. En forholdsvis høy andel av de som var i aksjon er nemlig aktive langrennsløpere. Det var «feiring» etter at de var kommet til Østersund.-Det er ikke snakk om de helt store utskeielsene. Vi skal på en restaurant å få oss litt mat. Guttene har fortjent det fire dagers løping. Torsdag og fredag var det bløtt, kaldt og ikke minst stusselig værmessig. I dag fikk vi heldigvis sol og oppholdsvær. Det var med og kastet glans over arrangementet. Det er gjerne litt mer stas for oss nordmenn når det er innkomst i på torvet i Østersund. Spesielt når vi kommer i mål så tidlig som det vi gjør. Det var mye folk og god stemning, sa Simonsen.

Strindheim vant konkurranseklassen. De måtte imidlertid se seg slått med par minutter av Selsbakk/Malm som besto av løpere fra et stort geografisk område. De telte ikke i klubbkonkurransen ettersom de mønstret folk fra mange forskjellige klubber i et arrangement som var større enn noen gang.

Leksvik på 15. plass

Totalt 6346 løpere deltok under årets landeveisstafett. Over 180 lag deltok.

Fra Trondheim til Østersund brukte Fjellørnen/Stadbygd 1 20:29:44, noe som holdt til en 7. plass totalt.Leksvik IL endte på en 15. plass (12. i klassen) totalt etter å ha brukt 21:57:39.