Sætervika i Osen har drøyt 70 innbyggere, og da starskuddet for den fire dager lange landeveisstafetten gikk onsdag, var det ikke mange igjen.

- Bygda er tømt. Det er ganske folketomt her, ler Solvår Johansen, som følger spent med på St. Olavsloppet hjemme fra Sætervika.

- Imponerende

Johansen har vært med på planleggingen, og kan fortelle at i overkant av 40 Sætervik UIG-løpere i alderen fra 13 til 62 år deltar. I tillegg er det flere med i heiagjengen.

- Det er rett og slett imponerende. De fleste som deltar har tilknytning til bygda, men vi har også fått med noen løpere fra Flatanger, Trondheim og Klæbu, forteller Johansen.

- Det har ikke vært noen problemer med å få tak på folk. Alle som hadde mulighet stilte, legger hun til.

Sterk dugnadsånd

Dette er første gangen laget deltar på St. Olavsloppet som går fra Trondheim til Östersund i Sverige. De tre første dagene av loppet endte laget på 137., - 149.- og 163. plass av i overkant av 180 lag.

- Målet er å fullføre, ha det artig og gjøre ting sammen, noe som er viktig på en så liten plass. Dette styrker samholdet, og alle er med og bidrar. Vi har en veldig sterk dugnadsånd her, sier Solvår Johansen, og forteller at laget også har fått hjelp fra lokale sponsorer.

Hun trekker fram Thomas Tørreseng Angen, leder i Sætervik UIG, som en viktig bidragsyter for å ha fått dette til, og pådriverne Alexander Tangvik og Janne Damm Pettersen.

Søndag kommer løperne tilbake til Sætervika.

- Da skal de få en velkomst. Jeg er veldig imponert, sier Johansen, som ikke utelukker at også hun deltar neste år.