Laget løp inn på 6. plass etter å ha brukt tre timer, 35 minutter og 57 sekunder.

-Vi er kjempefornøyde ettersom nesten alle våre løpere i dag fikk tatt ut det de er gode for. Mer kan man ikke forlange. Jeg har ikke rukket å studere resultatlistene ettersom vi nettopp er i mål. Men jeg forstår det som vi har en gjennomsnittlig kilometertid på 3,30. I så fall er det sterkt, sa lagleder Erlend Simonsen da Fosna-Folket pratet med han på svensk side. Simonsen var da i ferd med å orientere seg etter mange timer i bil og på landeveien. Han har fått erfare at det i perioder er mer slitsomt å være lagleder enn løper. Spesielt når regnet bøtter ned og det er sånn trafikkaos som det som var tilfelle på fredag.

SE VIDEO: Slik gikk første dag av St. Olavsloppet

Erlend Simonsen legger ikke skjul på at det er mye logistikk så lenge de skal få løperne ut på de forskjellige veslingsstedene til riktig tid. Samtidig skal de plukke opp de som er klissvåte og har vært i aksjon. Både torsdag og fredag har det vært sure forhold for de flere hundre fosningene som har vært i aksjon.

På stafettens tredje dager var det bare fire-fem plussgrader da løperne hadde krysset riksgrensen og tok fatt på ferden over fjellet mot Duved og etter hvert Åre. Fjellørnen/Stadsbygd hadde satt opp en unggutt på den krevende startetappen. Kristian Hårstad som er fra Åfjord tok seg av den.

Kjeldsli imponerte

Kristian leverte selv om han som forventet fikk det tøft mot eldre og langt mer garvede konkurrenter. Han leverte fra seg stafettsnora til Ørjan Kjeldsli som virkelig fikk tatt ut potensialet på sin forholdsvis korte etappe. Staværingen tråkket til fra start og løp inn til beste etappetid. Han hadde en gjennomsnittsfart på 3 minutter og 2 sekunder på kilometeren. Kjeldsli kan fort bli en joker når han og lagkameratene i dag skal prøve å ta vare på det gode utgangspunktet de har opparbeidet seg foran den siste dagsetappen. Det ble en meget sterk sjetteplass på dagsetappen i går på Fosens beste lag.

-Jeg tror aldri vi har prestert så bra over tid i St. Olavsloppet som vi har gjort i år. Det at vi har en så høy gjennomsnittsfart og kjemper høyt opp på resultatlista er oppløftende. Både jeg og de andre i troppen har forhåpninger om at det skal være mulig å kapre en god sammenlagtplassering. Der er i hvert fall lagt et bra grunnlag for det ettersom vi nå har lagt tre bra dagsetapper bak oss.

-Hva tenker du i forhold til at den lengste dagsetappen er igjen, Simonsen?

-Jeg tror det kan være et pluss ettersom vi får inn en del friske og utkvilte bein. Det kommer inn noen unggutter på de korteste etappene som har ikke har løpt eller har vært lite i aksjon så langt i årets St.Olavslopp. I tillegg har vi en del karer som er godt trent og kapabel til å løpe fort. Tomas Fremo er en av de. Han er i god form og har vært blant de beste på sine etapper. Tidsmessig så bruker lørdagen å være mest utfordrende tidsmessig de gangene stafetten går til Sverige ettersom det er nesten 11 mil og 17 etapper som venter, sier Simonsen som tror Fjellørnen/Stadsbygd også kan overraske inn mot Østersund.

Leksvik IL løp inn til 21. plass på tiden 3:59:09.

Dag to av loppet: – En tøff dag, men vi presterte bra