Den fire dager lange landeveisstafetten braker løs onsdag fra Trondheim. Fosens sterkeste lag er Fjellørnen/Stadsbygd 1.

– På dette laget har vi i år som i fjor samlet løpere som ønsker å satse, sier lagleder Erlend Simonsen, som forteller at laget består av rundt 20 løpere fra Stadsbygd, Rissa, Ørland og Bjugn.

Mål om bedre resultat i år

Laget, som i fjor gikk under navnet Fjellørnen 1, kom da på 5. plass i åpen klubb-klasse og 8. plass totalt. Målet er å gjøre det hakket bedre i år.

– Vi er stort sett det samme mannskapet som i fjor. Håpet er at en del av ungguttene hever seg et par hakk, slik at det går enda raskere. Vi håper å være blant de seks-sju beste totalt, sier Simonsen og legger til:

– Det blir hardere og hardere konkurranse for hvert år, men treningsgrunnlaget vårt er bra. Fra midten av mars har vi hatt to-tre fellestreninger i uka. I tillegg har det vært en del egentrening. Vi har trent jevnt og seriøst fram mot St. Olavsloppet.

Mathias Solli (15) avslutter for Fjellørnen/Stadsbygd 1 når loppet avsluttes i Östersund lørdag.

– Sjanseløse

I fjor var det tidvis en hard kamp om å bli beste Fosen-lag. Leksvik IL endte loppet på 15. plass rundt ett minutt bak Fjellørnen 1. Lagleder i Leksvik, Øystein Ramdal, forteller at slik blir det ikke i år.

– Det blir ikke noe Fosen-oppgjør i år. Der er vi sjanseløse. Vi har ti-tolv løpere som sprang i fjor, som har meldt frafall i år, sier Ramdal, og forteller at Kristian Tettli Rennemo er blant dem som ikke stiller under årets St. Olavsloppet.

Anders Tettli Rennemo og Andreas Myran Steen skal representere Leksvik, og laget stiller med rundt 20 løpere.

– Anders skal i utgangspunktet løpe hver dag, så han stiller sterkt. Myran Steen løper to av dagene.

– Hva er Leksviks ambisjoner?

– Å bli blant de 20 beste kan vi kanskje ha et mål om å klare.

Øverst i saken ser du en videoreportasje fra første dag av St. Olavsloppet i fjor.

PS! Er du deltaker eller publikum under årets lopp? Send oss gjerne bilder/video til redaksjonen@fosna-folket.no eller send et bilde med kodeord FF TIPS til 2399.

Fjellørnen/Stadsbygd 1-lagleder Erlend Simonsen og lagleder i Leksvik Øystein Ramdal. Her avbildet rett ved start på Trondheim torg under fjorårets St. Olavsloppet. Foto: Magnus Okstad