Verdal kom som serieledere til Åfjord lørdag ettermiddag, med 26 poeng på de 11 første kampene. Åfjord sto med null poeng. At Verdal tidlig fikk sin første scoring i kampen var derfor ikke overraskende.

Våknet på stillingen 0-3

Til pause sto det 0-1. Halvveis ut i andre omgang hadde gjestene to scoringer til å målprotokollen. Men på stillingen 0-3 våknet Åfjord for alvor. Gjestene ble presset i forsvar, og reduseringen til 1-3 er bokført som et selvmål.

Ikke lenge etter ble Daniel Tårnesvik spilt fint gjennom, og plasserte ballen sikkert i nota. Nå våknet et tallrikt publikum også til liv, og ga hjemmelaget god støtte.

Straffe-redning

Så skjedde det som kunne vært spikeren i kista for Åfjord. Verdal fikk straffe, og sjansen til å øke på igjen til 2-4. Men i sin første kamp mellom stengene etter oppholdet i Strindheim var keeper Thomas Adsen iskald, og reddet straffen.

Feiret som en seier

Da kampen var inne i siste minutt var Ronny Hegvik der han skulle være, og satte ballen i det lengste hjørnet. 3-3 og poengdeling ble feriet som en seier av både spillere, trenerapparat og publikum i Åfjord. Med en ball i stolpen og nok av dødballer mot slutten av kampen kunne Åfjord raskt sikret seg tre poeng.

Comeback

Før kampen var det knyttet stor spenning til comebacket til Ørjan Børmark-By, som er tilbake i heimbygda etter opphold i Levanger, Ham-Kam og Ranheim. Det ble ikke nettkjenning for Børmark-By i lørdagens kamp, men når han hadde ballen bandt han opp både to og tre av Verdals spillere. På den måten ga han også større rom for sine lagkamerater når Åfjord gikk i angrep.

-Vi var ikke dårligere

Etter kampen var hovedtrener Terje Ressem svært godt fornøyd.

- Vi var ikke dårligere enn Verdal, mente Ressem. Også i fjor startet sesongen dårlig for Åfjord.

- Adsen var skadet da sesongen startet. Først når han var tilbake i målet startet vi å plukke poeng, sier Ressem. Nå håper han historien gjentar seg. En kamp gjenstår før ferien, det er mot RBK2.

Lover godt

- Jeg så han vred foten, og gikk der jeg trodde skuddet kom, sa Thomas Adsen om den viktige strafferedningen. Sammen med Ørjan Børmark-By lover han full innsats for klubben videre i sesongen.

For Verdal betød uavgjort at de mistet tabellteten til Sverresborg, som slo NTNUI 4-1. Åfjord står med ett poeng, men om laget fortsetter som lørdag bør siste halvdel av sesongen bli langt hyggeligere for både spillere og et entusiastisk hjemmepublikum i Åfjord. Lørdag var det lite som skulle til for at alle tre poeng ble igjen i Åfjord!

I sin første kamp etter comebacket varter keeper Thomas Adsen opp med en avgjørende strafferedning. Foto: Skjalg Ledang
Ørjan Børmark-By (t.v.) og Thomas Adsen lover å gjøre sitt beste for at Åfjord nå skal plukke flere poeng etter snart halvspilt sesong. Foto: Skjalg Ledang