Søndag arrangeres Kanonløpet Austrått for første gang ved Austrått Fort. I tillegg til terrengløp blir det også skattejakt for barna og familievennlige omvisninger

- Vi ønsket et litt annerledes arrangement, og ser for oss at det blir en dag for hele familien, sier Tettli.

Diplom og premier

Selve terrengløpet er det Yrjar IL som tar seg av.

- Her blir det en egen klasse for barn og en for voksne. Voksenløypen er tenkt å inneholde runden i Austråttlunden, og så blir det en kortere runde for ungene. I tillegg til diplom og overraskelser blir det også uttrekkspremier, informerer forklarer Gunnhild.

Hun håper terrengløpet kan bli en årlig hendelse i kommunen.

- Det er blitt så populært med ulike løp, og det var på tide med et her også nå. Vi synes det er artig å knytte dette til kanonen, og vi håper å få med lokalbefolkningen på dette. Det er jo første gangen vi arrangerer dette, men vi ønsker å prøve oss litt frem og håper at dette kan bli en årlig hendelse, sier hun.

Kanonen ukjent for mange

Tettli har inntrykk av at mange blant befolkningen i Ørland kommune ikke er så godt kjent med kanonen og Austrått fort.

- Mange har jo vært her for å gå tur, men vi opplever at det også er mange blant lokalbefolkningen som aldri har vært på omvisning inne i kanonen og festningsanlegget, sier hun.

Under familiedagen på søndag er også museet Fosen Krigshistoriske Samlinger åpent, og det vil være omvisning hver time, informerer Tettli.

- For å gjøre det litt mer spennende for barna så vil det også bli skattejakt.