I helga samles 900 barn og voksne til Barnekretsturnstevnet 2015 på Frøya. Frøya IL turn er arrangører, og venter i kveld storinnrykk av turnere, ledere og foreldre.

Fra Fosen stiller Ørland Turnforening, Uthaug Turn og Gymnastikklag og Rissa IL Turn.

- Vi har øvd og laget et eget lite program med dans og turn. Det blir klassisk turn og ballett for jentene, mens guttas fremvisning blir en liten motvekt med dubstep og parkour/freerunning, forklarer Roy Johansen, leder i Ørland Turnforening.

Klubbene kommer til Frøya fredag kveld, og da er det trening i fellestropper som står på plana. Alle skal overnatte på ulike skoler og barnehager på Frøya, og arrangørene har lagt opp til en sosial helg for store og små, informerer Johansen.

Mye aktivitet

- Dette er jo først og fremst et sosialt arrangement, bare det å overnatte på en skole er jo stor stas. Arrangørene på Frøya har lagt opp til ei kjempehelg, med mange tilbud som kajakkpadling, svømmehall, disco og geocaching.

Johansen forteller at det meste nå er klart og ungene gleder seg til å dra til Frøya. Selv om turnforeningen slipper å tenke på å ha med seg tungt utstyr, så er det likevel litt å passe på.

- Jeg hadde rundt 50 anrop på telefonen i går, det er litt som skal klargjøres, ler Johansen.

Lørdag blir det defilering, gjennomkjøring av program og aktiviteter. Under defileringen skal klubbene marsjere sammen gjennom Sistranda sentrum.

- Det blir nesten som et 17.mai- tog, vi går med fane og alle skal vise seg frem i klubbantrekk. Det blir et langt tog, sier Johansen.

- Tenker helhet

Uthaug Turn og Gymnastikklag stiller med 40 stykker til årets barnekretsturnstevne. Leder Wenche Sørdal opplyser at laget er godt forberedt.

- Vi føler jo at vi drar med en liten tropp i år siden stevnene nå er todelt aldersmessig. Vi er godt forberedt og har et program vi har trenet intenst på. Våre ti gutter skal også være med på et felles program med 90 andre gutter, sier Sørdal.

Hun forklarer at det har vært fokus på helhet når programmet ble utarbeidet.

- Vi har forsøkt å tenke allsidig, alle vil jo hoppe på trampett men det blir litt kjedlig om alle bare skal gjøre det. Vi har flettet inn bevegelse til musikk og tenker helhet, sier Wenche.

Wenche har vært med på utallige turnstevner, og husker godt forrige stevne på Frøya for tolv år siden.

- Da var det så varmt at vi bekymret oss for heteslag. Det ble lagt ut vannslanger, det var ganske intenst, sier Sørdal.

Nå håper hun på en mellomting, og satser på oppholdsvær under helgas barnekretsturnstevne.

- Vi har mange som aldri har vært med på turnstevne før, det blir spennende. Vi håper på oppholdsvær, en mellomting mellom været vi har hatt de siste dagene og det vi hadde for tolv år siden.

- Like artig hver gang

Rissa IL turn er i år den største troppen som deltar under barnekretsturnstevnet, med hele 98 unger fra 6- 12 år.

- Vi gleder oss som vanlig, vi har jo vært med på noen stevner nå. Vi har øvd inn et eget opplegg som vi skal fremføre på søndag, opplyser leder Tove Solli.

Troppen reiser mannsterke med buss, og Tove innrømmer at hun er litt stolt over at det er med så mange fra Rissa i år.

- Det er jo litt kos å reise med buss sammen, vi ser at de gangene foreldre kjører så ønsker ungene likevel å sitte på i bussen. Det er like artig hver gang, og jeg må jo si at jeg er stolt over at vi er den største troppen som deltar i år, sier Tove.

Les også: Luftige svev i kretsmesterskapet