Elever fra tredje året Idrettsfag ved Fosen videregående skole står bak begivenheten.

- Hvem som helst kan melde seg på og delta. Vi håper at dette blir et løp for både voksne og barn, sier en av elevene i klassen, Mathilde Søtvik Evensen.

100 påmeldte

Evensen påpeker at Kopparn er et fjell som utmerker seg fra landskapet rundt, og hun håper at bakkeløpet vil bidra til at lokalmiljøet blir bedre kjent med de turmulighetene fjellet gir.

- Vi håper på at dette blir et årlig bakkeløp, men siden det er første gang det arrangeres, så vet vi jo ikke hvordan responsen blir, sier Evensen.

Hittil har cirka 100 personer meldt seg på løpet på arrangementets Facebook-side. Evensen sier at de håper at rundt 130 vil delta.

En trenger ikke være topptrent for å melde seg på, påpeker Evensen. Bakkeløpet vil gjennomføres med både trimklasse og konkurranseklasse. Man vil også bli inndelt etter kjønn og alder i konkurranseklassen.

I tillegg til heder og ære og en fin utsikt, får samtlige deltakere t-skjorter i premie for gjennomført løp, og til topp tre i de ulike klassene vanker det også medaljer.

Få med deg siste nytt fra Fosen? Følg Fosna-Folket på Facebook, Instagram og Twitter.

- Artig å arrangere

Bakkeløpet er et resultat av elevenes arbeid i faget treningsledelse. Der er det et krav at elevene skal planlegge og gjennomføre et større arrangement.

- Det var læreren vår som foreslo at vi kunne arrangere et bakkeløp, og vi likte ideen.  Det er artig å samarbeide om å avholde et slikt arrangement, sier Evensen.

Lærer i faget, Philip Furrer, sier at kom på ideen fordi han selv pleier å springe til toppen av Kopparn.

- Målet er at vi kan arrangere løpet i årene som kommer, og at arrangementet vokser seg større. Dette blir et prøveår, så får vi hvordan det går, sier Furrer.

Selve startstreken er fra veibommen, men det er ordnet med felles busstransport fra Fosenhallen for å unngå at ikke alle parkerer bilene sine ved inngangen til fjellet.