Og bakgrunnen for besøket står og koser seg med godt høy. Tina Blessen. Blant andre Fosen-hester som Super Bluff, Veslespiken og Jardar, troner Tina Blessen som en konge i kroken hos stall Nilsen.

Søstras barnebarn

I 1998 slo Søstra, tilhørende Trine Standahl på Opphaug, igjennom i toppen av både norsk og svensk elite blant 3-åringene. Tina Blessen er Søstras barnebarn og er så toppstammet som det er mulig å få til.

Søstra travet 1,26,8 som 3-åring, hentet inn nesten millionen det første året.

-Tina Blessen står ikke noe tilbake for Søstra på dette tidspunktet i karrieren, slår travtrener og kusk Arne Nilsen fast. Han hadde også ansvaret for Søstra og kjørte henne i alle de store løpene.

Mandag kusket han Tina Blessen til ny rekord, 1,31,0 med galopp. Her er det mye artig i vente.

Østersund neste

-Vi sikter oss inn på et løp i Østersund 5. juni nå som den neste oppgaven. Dette er stengt på grunnlag 100.000 og det er 50.000 i første, sier Arne Nilsen. Vel vitende om at han har tatt supertalentet Tina Blessen opp til nesten 85.000 kroner på bare tre starter nå på rappen.

Sist mandag tok Tina Blessen, som eies og har vært trent det siste året av Bjørn Schei på Opphaug, sin siste av de tre seirene. Her endte det med galopp i siste sving etter at talentet hadde tatt inn 60 meters tillegg.

Det bekymrer ikke Arne Nilsen.

-Jeg måtte ta ham ut i to omganger og da ble det galopp. Men han føyk jo fram og tok seieren med god margin, smiler Arne Nilsen som har en ny Fosen-kanon på stallen.

Fosen-resultater

Slik gikk det med de øvrige Fosen-hestene. Merk at 4-årige M.H. Fantomet fra Leksvik forbedret sin rekord med halvannet sekund:

Liza nr.2/1,27,4 - Berg Elden nr.3/1,26,5 – M.H.Fantomet nr.4/1,27,7 – Bergmino nr.6/1,31,5g -Blue Shining Light nr.7/1,19,5g – Seter Birk upl/1,29,1g - Durgrosa upl/1,28,5 - Exercise To Go strøket.