Åfjord IL Sykkel ønsker søndag velkommen til Åfjordsrittet 2015, som er det første av totalt tre ritt som utgjør «Tour de Fosen».

De to andre rittene er Austrått Grand Prix og Rissa rundt, som avholdes henholdsvis 2. august og 16. august.

Turritt og trimritt

- Åfjordsrittet starter søndag, og består av et turritt og et trimritt, forklarer Stig- Roar Guttelvik i Åfjord Sykkelklubb.

Turrittet er på 72 kilometer mens trimrittet er 42 kilometer langt. Start og målgang er ved Bakeriet som er nabobygg til Coop Prix.

- Rittet går til Lauvøya, der blir trimrittet avsluttet og turrittet fortsetter opp til Børmark (Norddalen) før det blir retur, sier Guttelvik.

Det kåres en sammenlagtvinner på alle de tre løpene, opplyser Guttelvik.

- Tiden blir lagt sammen fra hvert av de tre rittene. For å vinne må man stille på alle tre. De siste årene har vinneren vært Maxim Godev fra CK Victoria i Trondheim, opplyser Guttelvik.

61 deltagere i 2014

I fjor hadde Åfjordsrittet 61 deltagere totalt, 47 på turritt og 14 på trimritt.

- Går det over det i år så skal vi være fornøyde. Været har litt og si på antall deltagere, så langt så ser det litt mørkt ut når det gjelder været, både søndag og resten av mai, sier Stig-Roar.

Han håper likevel at mange vil ta turen, og tror at de ivrigste sykler også i regnvær.

- Været har nok mest betydning for dem som er med på trimrittet, det er gjerne familier som er med. De som sykler turritt vil nok sykle uansett, tror Guttelvik.

Så langt er det registrert 28 påmeldte. Påmeldingsfristen er fredag frem til midnatt, men også på dagtid søndag vil det være mulig å melde seg på før rittet starter.