Torsdag 30. april skal Rosenborg spille mot Start, og har i forbindelse med ”Trøndelag på Kamp” ulike tilbud til interesserte fra Fosen.

- Vi har vært i kontakt med kommunene på Fosen, og ringt til samtlige idrettslag og klubber. Det er likevel ikke slik at man er nødt til å være med i et idrettslag, vi ønsker at mannen i gata skal få muligheten til å være med på dette, sier prosjektleder for arrangementer i RBK, Anne Berit Sørensen.

Selfie på banen

Det er kun barn fra Fosen som kan søke om å bli maskoter og ballhentere denne kvelden.

- Vi tilbyr ulike aktiviteter på banen, man kan søke om å være småtroll (maskoter) og ballhentere, og være med på innmarsj. Én klubb/idrettslag blir trukket ut til å møte spillerne etter kampen. Èn unge blir også plukket ut til å få ta selfie på banen med spillerne, opplyser Sørensen.

Sørensen forteller at ”Trøndelag på Kamp” først ble kjørt i gang i 2013, et initiativ som ble startet etter flommen i Holtålen kommune i 2011. Den splitter nye kunstgressbanen i bygda ble skylt vekk av vannmassene.

- Klubben dro med en delegasjon til Holtålen, og inviterte til kamp på Lerkendal. Vi hadde ventet at det kanskje kom 50-60 stykker, men det viste seg at hele bygda kom, forteller Anne Berit.

Publikum fra distriktene

Tiltaket handler også om at mye av publikum på Lerkendal kommer fra distriktene utenfor Trondheim.

- Det ble foretatt en måling som viste at 52 prosent av publikum kommer fra områder utenfor Trondheim. Derfor kjørte vi i gang med ”Trøndelag på Kamp”. Det er noe som heter at det er lettere å få Namdalen til Lerkendal enn Lerkendal til Namdalen, forteller prosjektlederen.

Hun håper at tilbudet vil gjøre at mange får muligheten til å dra på fotballkampen.

- Vi ønsker å gi noe tilbake, at alle skal få muligheten til å dra på kamp. Kampen spilles dagen før helligdag, og det var også litt i tankene våre at flere har anledning til å komme på kampkveld da de ikke må på skolen dagen etterpå, sier Sørensen.