Begge håper Norge kan kjempe om semifinaleplass i VM.

- Vi skal være fornøyd hvis vi kommer til semifinalen. Det blir vanskelig nok, sier duoen som holder Canada, USA og Russland som de største medaljekandidatene.

- Vi konkurrerer mot befolkningsrike land som har langt flere personer med funksjonsnedsettelse enn Norge. Bredden i disse landene er mye større enn det vi kan få opp. Det er bare realiteten, sier Svee.

Akutt

Rosenborg-spillerne var med på Norges lag som tok en fjerdeplass under Paralympics i Sochi i 2014. Svee fikk bare med seg den første kampen mot Tsjekkia på grunn av akutt blindtarmbetennelse.

- Blindtarmen sprakk og jeg måtte opereres i all hast.  Jeg lå tre netter på sykehus i Sochi før jeg ble sendt hjem med ambulansefly. I Trondheim lå jeg ytterligere tre døgn på sykehus til observasjon, sier Svee.

- Det var surt og tøft mens det sto på, men nå er det glemt. Jeg ser framover og håper å kunne bidra på landslagsnivå noen år til, sier Svee som har rundt 70 offisielle landskamper for Norge. Han har deltatt i hele fem Paralympics (1 gull, 2 sølv, 1 bronse), seks VM (1 gull, 3 sølv) og tre EM (1 gull, 1 bronse).

Mer rutine

Sørheim var den yngste utøveren i den norske Paralympics-troppen.

Han debuterte for Norge høsten 2012. Siden er det blitt 10 offisielle landskamper og rundt 30 treningskamper.

- Jeg satser hardt videre, sier Sørheim som mener Norge har utviklet seg det siste året.

- Jeg mener vi stiller med et bedre lag i kommende VM enn det vi gjorde i siste Paralympics. Vi er blitt smartere, sier han.I årets VM i USA er Norge havnet i pulje med Canada, Japan og Tsjekkia. Første kamp er mot Tsjekkia 26. april. I den andre puljen møtes Italia, Tyskland, Russland og USA.

Norge spilte nylig treningskamper mot Tyskland som endte med to seirer; 4-0 og 2-1.

Samling i Trondheim

27.-29. mars var hele kjelkehockeymiljøet i Norge i Trondheim til nasjonal turnering og landslagssamling.

- Dette var ei viktig samling for oss etter som det var den siste før avreise til USA i midten av april. At det arrangeres ei nasjonal turnering for bredden samtidig som vi har landslagssamling betyr mye for utviklingen av kjelkehockeysporten i Norge. Det gir økt inspirasjon og motivasjon for de yngste når de også får se det norske landslaget i aksjon på isen, sier Svee.

Får skryt

Trønderduoen får mye skryt av landslagsledelsen:

- Svee er jo vår mest erfarne spiller og lar seg ikke stresse opp i større mesterskap. Han betyr mye for miljøet i laget, og han fungerer også som en slags mentor for våre yngste spillere. Så lenge han leverer varene på isen, ser jeg ikke bort fra at han kan forsvare en plass på landslaget i flere år til, sier assistenttrener Tommy Rovelstad.

Om Emil Sørheim sier Rovelstad:- Han er jo framtida vår. En spiller med stort potensial. Han har stor bevegelighet, gode vendinger, dyktig i behandlingen av kjelken og han skyter også godt. Han må imidlertid bli tydeligere på valgene han gjør på banen og tøffere i duellspillet. Men bevares, han er jo bare 17 år og vi vil få se mye av ham i årene som kommer.

Medalje

Rovelstad tror Norge kan kjempe om medalje i VM.

- USA går nok til topps, mens vi kan være med å kjempe om sølv og bronse. Vi kan også ende lenger ned på resultatlisten. Nivået i internasjonal kjelkehockey er blitt veldig høyt, og det er kort vei mellom topp- og bunnplassering, sier Rovelstad.