Leksværingene endte sist i 5. divisjon i fjor og tapte alle kampene. I år ser det langt lysere ut.

- Vi har fått på plass et bra trenerteam. Vi har egentlig trent utrolig bra siden oktober. Det er mye folk på trening, høy intensivitet og kamp om plassene. Jeg tror vi skal henge med lenge i toppen av 5. divisjon i år, sier Leksvik-spiss Thomas Kruksve.

Målløst til pause

Vanvik kjempet i toppen i 4. divisjon i fjor. Før årets sesong har laget mistet Martin Fjeldvær, som var en av de beste spillerne i fjor. I kampen mot Leksvik mandag stilte Vanvik med toppet lag i 1. omgang.

- Det var 0-0 til pause. Det var vi ikke spesielt fornøyd med. Vi hadde to, tre hundreprosentsjanser, men Leksvik kunne ha scoret de også, sier Vanvik-trener Kristoffer Fjeldvær.

Byttet hele laget

I pausen byttet Vanvik hele laget, og stilte med andrelaget i 2. omgang. Om lag ti minutter ut i omgangen tok Leksvik ledelsen på et selvmål. Drøye ti minutter senere utlignet Vanvik ved Borgar Hindrum.

- Det var jevnt i andre omgang. Vi hadde noen store sjanser, men klarte ikke å sette dem, sier Vanvik-trener Fjeldvær.

Sprang inn seiersmålet

På overtid kontret Leksvik inn seiersmålet. Erik Myran Wee kom alene med keeper.

- Han lobbet over keeper, men keeperen rakk seg nesten tilbake. Jeg var først på ballen og sprang den inn, sier Leksvik-spiss og matchvinner Thomas Kruksve.

Han og lagkameratene er naturlig nok svært fornøyd med seier mot naborivalen i årets første treningskamp.

- Vi testet ut vår nye 3-5-2-formasjon. Det gikk veldig bra. Vi er godt fornøyd med at vi spilte jevnt med førstelaget til Vanvik i 1. omgang, sier Kruksve.