I helga var det judo-NM i Sandnes i Rogaland. Det siste året har begge trent mellom seks og åtte timer hver uke, og har blitt to av Norges beste i sine vekt- og aldersklasser. Staværingene er en del av Trondheim Judokwais konkurransegruppe.

– Kjempebra

Filippa Brovold, som fra tidligere norgesmesterskap har både sølv og gull, konkurrerte i dette NM for første gang i alderskategorien under 18 år. I samtlige av sine kamper satte hun standarden, og etter å ha vunnet alle kamper med meget klar margin, kunne hun på nytt motta et NM-gull. Hun er med dette også kvalifisert for nordisk på Island i mai.

– Hun gjorde det kjempebra i hennes første år i ny alderskategori. Filippa hadde et gull å forsvare fra U15, og det er vanskelig i en ny kategori, men hun innfridde så til de grader. Første kampen gikk hun mot sølvvinneren, som Filippa var overlegen i. Resten av kampene gikk samme veien, sier Tonje Mathisen, trener i Trondheim Judokwai.

– Innfridde

Gustav Brovold deltok for første gang i NM. Han har lenge deltatt i norgescupen i Judo og på stevner i utlandet, men alderskravet i NM har medført at han har ventet lenge på å få slippe til på dette nivået. I klassen for gutter under 15 år var det denne gangen ingen tvil om hvem som var best. Gustav vant i raskt tempo både innledende kamper, semifinale og finale. Han kunne i likhet med sin storesøster endelig motta sitt NM-gull.

– Han har trent lenge og endelig fått lov til å være med i NM, og han innfridde. Gustav gikk ubeseiret gjennom til finalen, men i finalen var hans motstander skadet. Gustav hadde nok vunnet uansett, for han hadde slått finalemotstanderen tidligere, sier treneren, som forteller at Trondheim Judokwai tok totalt sju NM-gull.

Resultatene

Gutter U15 - 38 kilo:

1. Gustav Brovold, Trondheim Judokwai.2. Oliver M. Andersen, Bodø Judoklubb.3. Adlan Ezerhanov, Haugaland Judoklubb.3. Stein Are Årsnes, Sandnes Judoklubb.

Jenter U18 - 48 kilo:

1. Filippa Brovold, Trondheim Judokwai.2. Ragnhild Holbø, Levanger Judoklubb.3. Julie L. Jørgensen, Stavanger Judoklubb.