Steen ser for seg a de i løpet av halvannen måned skal ha avklart veien videre.

-Vi la et toårsløp da vi våren 2013 bestemte oss for å satse i klubbregi. Det er snart tid for å oppsummere og ikke minst evaluere det. Sportslig har vi kanskje ikke lykkes så godt som ønskelig. Selv om vi hadde løpere som gikk verdenscup både i Drammen og Holmenkollen. Den største økonomiske utfordringen slik jeg ser det kan bli å finansiere en ny periode økonomisk. Jeg mener at vi må se en eventuell videre satsing i et toårsperspektiv, sier Steen som har vært en slags administrativ leder for satsingen.

Mariann Rennemo har tatt hånd om det økonomiske. Torkel Berg har også vært med i styringsgruppa og Frode Lillefjell har hatt en konsulentrolle på trenersiden. Kristian Tettli Rennemo har bidratt en god del i forhold til planlegging av samlinger og på andre områder. Steen legger ikke skjul på at de har brukt forholdsvis store ressurser på at smøre og skibiten skal bli best mulig. De har for lengst konkludert med at det er nesten umulig å hevde seg dersom de ikke har ski og utstyr som er like bra som konkurrentene.

Ressurskrevende

-Vi har fått hjelp fra One Way på det området. Denne sesongen har vi valgt å knytte til oss en person som har hatt ansvaret for oppfølgingen av skiparken til utøverne. Det er også nødvendig dersom vi skal videreføre teamet. Jeg vil tro at den biten legger beslag på en fjerdedel av budsjettet vårt. Sponsorene og samarbeidspartnerne sitter for så vidt med nøkkelen. Elitesatsingen er avhengig av de for å fortsette i samme spor, sier Steen som har merket seg at satsingen i industrikommunen har skapt lokalt engasjement.

I år stilte klubben hel sju lag i kretsmesterskapet i stafett. Det er mange år siden det skjedde. Stor entusiasme har det også vært i forbindelse med NM-stafettene. Leksvik er en av få klubber som har mønstret stafettlag med tre lokale løpere. I hvert fall blant de som kjemper om topp fem-plasseringer. Arvid Steen forteller avslutningsvis at det er løpernes ambisjoner og næringslivets velvilje til å bidra som blir avgjørende for om prosjektet videreføres.

Arvid Steen. Arkivbilde.