Bronse var valøren etter at 17-åringen hadde gitt alt og blitt belønnet med tredjeplass i det klassiske rennet. Det var lenge en viss fare for at det kunne bli to fristilrenn i junior-NM. På grunn av mildværet ble det diskutert fredag ettermiddag å erstatte det klassiske rennet med et andre skøyterenn. Julie Victoria var glad det ble med praten.

- Oppmuntrende

- Jeg hadde forhåpninger om at jeg skulle få med meg en medalje herifra da jeg kom hit. Det var veldig oppmuntrede at det ble pallplassering i dag, sa Berg som sikret seg sin første NM-medalje i Mo i Rana for ett år siden. Hun fulgte opp de gode prestasjonene på Jervskogen skisenter hvor det var jevnere og bedre forhold enn man fryktet.

Julie Victoria Berg hadde ikke marginene på sin side da hun ble nummer fire i fredagens fristilrenn. Da var Martine Lorgen Øvrebust fra Stordal i en klasse for seg. Hun vant også det klassiske rennet. Men det var ikke mer enn 12 sekunder som skilte henne og det lokale håpet. Marte Mælum Johansen kilte seg inn mellom de to og tok sølv.

- Det var surt at bronsemedaljen glapp på fredag. Spesielt ettersom jeg hadde blitt utropt til bronsevinner da Kristina Skjevdal kom på et sent startnummer og slo tiden min. I mesterskap får du som kjent ikke så bra uttelling for fjerdeplasser, sa Julie Victoria som revansjerte seg til gangs i går.