Ørlendingene tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde i NM etter en overraskende seier borte mot Orkla. Onsdag ventet en enda sterkere motstander.

Etter ti minutter spill på Gryta kunstgressbane hadde hjemmelaget utspill fra femmeteren. Utspillet gikk rett i føttene på KIL/Hemnes Sara Hoftun Bjerksæter. Fra rundt 16 meter scoret hun bortelagets første mål.

Neste mål for KIL/Hemne kom etter 25 spilte minutter. Da scoret Eirin Bondhus Bakken. I 39. minutt puttet Bondhus Bakken igjen, før Hoftun Bjerksæter scoret sitt andre for dagen ett minutt senere. I andre omgang scoret måljegeren Sara Hoftun Bjerksæter i 53., 54., og 70. spilleminutt.

– Hett rundt målet

Hjemmelagets kaptein Lisbeth Skaanes (18) innrømmer at jentene fikk en tøff kamp.

– Det var veldig hett rundt målet vårt. Jeg spilte midtbane, men jeg måtte holde meg mer defensivt enn normalt. Vi fikk aldri i gang spillet slik vi ville ha det. Vi møtte en litt bedre motstander i dag, men jeg synes likevel at vi skulle hatt et mål eller to, sier Skaanes og legger til:

– Tross stillingen var ikke kampen den verste jeg har vært med på. Det er ikke sånn at vi sitter og sutrer over kampen.

Hun mener ørlandsjentene gjorde det best i andre omgang.

– Da startet vi veldig bra, men så scoret KIL/Hemne to mål på rappen. Alle sammen var veldig sliten. Det ble en tung kamp, sier hun.

– Ikke skremt

Av Ørlands 18 spillere var 14 1999-modeller, to født i 98 og to 1997-modeller. Ifølge Ørland-trener Roger Ingvaldsen er KIL/Hemne-jentene født i 1996, 1997 og 1998.

– Vi hadde egentlig trodd at et lag som er toppseedet i Trøndelag fotballkrets ville kjøre mer over oss. Med tanke på at vi har så unge spillere, så ble vi ikke skremt. Når KIL/Hemne skal spille i 0. divisjon og vi skal spille i 2. divisjon, så er dette bra.

Roser keeperne

Tross stortapet, er han likevel ikke skuffet.

– Jeg synes jentene hadde en knallinnsats. De jobbet som helter. Vi hadde med 18 spillere, og alle fikk spille. Det er viktig, for dette er en opplevelse for laget. Vi ville at alle skulle få være på banen.

Han forteller at Ørland brukte to utespillere i mål.

– Jeg synes keeperne er tøffe som stilte opp. Jeg er veldig stolt over jentene. De legger ned fryktelige mye innsats. Vi klarer ikke å få til spillet slik vi vil ha det. Dette på grunn av at KIL/Hemne er hakket bedre, og på stort sett alle baneleddene har de gode spillere. Men vi er ikke så besett langt unna, mener Ingvaldsen.

– Ser lyst på sesongen

I likhet med kaptein Skaanes, er treneren mest fornøyd med andre omgang.

– Jentene sa i pausen at de så hva som ble gjort feil, og det prøvde de å reparere. De viste en fryktelig bra lagmoral og sto på helt til dommeren blåste, sier Ingvaldesen.

– Når tror du at dere er på samme nivå som KIL/Hemne var under onsdagens kamp?

– Kanskje om halvannet år eller to. Jeg synes ikke avstanden var så stor.

Framover skal jentene spille cuper før serieåpning i april.

– Vi ser veldig lyst på sesongen, avslutter trener Roger Ingvaldsen.

Trener Roger Ingvaldsen sier han er godt fornøyd med jentenes innsats.