–En herlig følelse å innkassere seieren, sier Simas Stankevicius.
(Foto: Privat)

 –En herlig følelse å innkassere seieren, sier Simas Stankevicius. Foto: Privat

Fosning tok NM-gull i karate

Lørdag dro en spent Simas Stankevicius (14) til Trondheim for å kjempe om NM-tittelen i karate i sin klasse.  Rissværingen kunne returnere med både gullmedalje og gjev pokal.

Simas har trent karate, nærmere bestemt Kyokushin Karate, i mange år. Han startet som fem-åring da familien bodde i Litauen. Mor og far så at guttungen hadde mye energi og ønsket å pense ham inn på en sport som krever konsentrasjon og disiplin. Først var det bare lek, men etter hvert gikk leken over til mer seriøs trening. Det kunne bli opptil 3-4 økter pr uke i tillegg til egentrening hjemme, og det skulle vise seg å gi resultater. Gutten var lærevillig. Som 10-åring ble han litauisk mester i kampsporten, som også kalles Fullkontakt Karate. Denne grenen av karate tillater at utøverne bruker full kraft mot kroppen og er den hardeste formen for karate.

Trener i Trondheim

Da Simas var ti år, flyttet familien til Norge og Rissa. Foreldrene ønsket at sønnen skulle fortsette med sporten han hadde vist gode takter i i hjemlandet og tok kontakt med karateklubben i Trondheim. Der ble han ønsket velkommen. Mor og far er ivrige støttespillere og sørger for at Simas blir skysset til byen.

–Noen ganger litt tungt å komme seg avgårde etter jobb, innrømmer mor Alina, -men i dag fikk vi betalt for det. Kanskje kom ikke seieren som en stor overraskelse. I november i fjor var han i Etne og fikk 2. plass i Norgescupen.

Klar seier

NM i karate 2015 hadde stor deltakelse. Hele 548 deltakere fra 99 klubber lot seg stevne, og det ble konkurrert i mange stilarter. I Simas stilart konkurrerte 83 utøvere om gode plasseringer. Det var full innsats, og ifølge trener Vidar Lundberg fikk Simas kjenne på hard motstand i sin klasse «gutter yngre junior mellomvekt», der han møtte tøffe motstandere i alderen 13-14 år. Det var ingen tvil om at seieren var velfortjent da han vant alle rundene, både innledende runde, semifinalen og finalen.

 –En herlig følelse å innkassere seieren, og det motiverer til videre trening, konstaterer en smilende unggutt og viser stolt fram NM pokalen.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
(Foto: Privat)

Foto: Privat

Leses nå
 
Sport

Alle gode ting er tre for Rissa

Rissa IL har ikke avgitt et eneste poeng på hjemmebane etter sommerferien. Er Erling Dyrendalslis spillere i ferd med å gjøre Åsly til et fort?

Håper på thrilleravslutning

Ørland-treneren håper flere Fosen-lag kjemper om opprykket i siste serierunde av årets 5. divisjon.

Ledet 10-0 til pause, men ydmykelsen tok ikke slutt

Bjørgan utklasset trondheimslaget Tiller hele 19-0 på Bessaken lørdag.

Undervanns-EM i Kroatia:

Måtte bryte konkurransen

- Under konkurransen i EuroAfrican championship i Kroatia hadde vi alt klart. Dette skulle bli en bra konkurranse, vi hadde trent godt og skulle være kjent med fiskene som vi skulle jakte på, forteller Atle Skaug fra Ørland froskemannsklubb.

Ørland BK vant igjen:

Hun debuterte på juniorlaget som 36-åring

Fosens beste fotballag knuste hovedstadslaget Nidaros 6-2. Nå har Inger Anita Bergseth Skavdal og kompani tatt ti poeng på sine fem siste kamper.