Andreas Myran Steen gikk ut for Leksvik på dagens NM-stafett. I starten hang han bra med, men da han vekslet med Kristian Tettli Rennemo var Leksvik-løperen 31,7 sekunder bak Skogn.

Kristian startet friskt, og hentet mye på teten i starten, men fikk det litt tungt halvveis. Da han vekslet med lillebror Anders Tettli Rennemo var han 18,2 sekunder bak Byåsen.

Anders viste at han holder høyt nivå, og kom raskt med i tetgruppa. Han var med i teten lenge, men også han fikk det tungt da stafetten nærmet seg slutten. Da måtte han gi slipp på Strindheim-løper Petter Northug og Lyn-løper Hans Christer Holund. På oppløpet spurtslo Northug Lyns løper Holund.

Leksvik gikk inn til en flott bronsemedalje.

– Vi er godt fornøyd, og det var dette vi var god for i dag. Vi må si oss veldig fornøyd med bronse. Det er artig når det er fullt kjør utafor løypa også. Det er mye leksværinger som heier på, sier Anders Tettli Rennemo til Fosna-Folket etter løpet.

– Du lå i tet en stund på siste etappe. Hadde du håp om gull?

– Man tenker så klart på det, men jeg kjente tidlig i løpet at jeg var veldig preget. Jeg var stiv fra start så å si. Jeg skjønte at det ble tøft å være helt der framme. Jeg ser også hvilken form Petter er i nå. Han er nesten uslåelig. Vi må være godt fornøyd med hvordan det gikk i dag, sier han.

Resultatliste:

1. Strindheim IL 1 (Sør-Trøndelag Skikrets): 58:30.5.2. Lyn Ski 1 (Oslo Skikrets): +1,9.3. Leksvik IL (Nord-Trøndelag Skikrets): +23.6.4. IL Varden Meråker 1 (Nord-Trøndelag Skikrets): +57,5.5. Kjelsås IL 1 (Oslo Skikrets): +57.8.

Slik gikk løpet:

**Etappelengdene er på 8,2 kilometer. Løperne går to runder på hver etappe. Flere mener dette er fordel Leksvik.

12.00: Løpet er i gang. 104 lag stiller til start. Andreas Myran Steen går første etappe for Leksvik, som er klassisk.  Han posisjonerer seg topp ti.

12.11: Løperne har gått 5 km. Leksviks Myran Steen ligger på 16. plass +4,5 sekunder bak teten.

12.15: Leksvik taper til teten ved 7,1 km-passering. Byåsen IL, Skogn og IL Varden Meråker ligger topp tre. Leksvik er 16,4 sekunder bak Byåsen IL. Det gås tøft i front.

12.18: Fosna-Folket spør Kristian før han skal gå løs på andre etappe: – Tror du det blir mye å hente igjen? – Vi får bare prøve, sier han til Fosna-Folket.

12.20: 1. veksling. Skogn, Byåsen og Strindheim topp 3. Andreas Myran Steen veksler med Kristian Tettli Rennemo 31,7 sekunder bak Skogn.

12.25: 2,1 km: Byåsen, IL Varden Meråker, Skogn topp 3. Kristian tar innpå. Ligger 17,8 sekunder bak.

12.27: Kristian ser ut til å gå en kanonetappe for Leksvik. Kanskje kan han komme opp i tetgruppa til veksling med bror Anders.

12.33: Byåsen ligger i ensom majestet i front. Strindheim og IL Varden Meråker på 2. - og 3. plass. Kristian har fint driv, men ligger 18,2 sekunder bak Byåsen. 12.36: Anders før siste etappe: – Har du fortsatt trua? – Ja, absolutt, sier han til Fosna-Folket.

12.38: Kristian klyver opp bakkene. Han har utvilsomt gått en sterk etappe, selv om han ikke klarer å hente teten.

12.40: 2. veksling. Byåsen går inn på tiden 39:25.1. Oseberg skilag 17,2 sekunder bak, mens Kristian vekslet med Anders 18,8 sekunder bak Byåsen. Leksvik henger absolutt med i medaljekampen!

12.43: Anders ser ut til å holde formen. Petter Northug ligger bak ham og lurer.

12.44: 2,1 km-passering: Byåsen leder 6,4 sekunder foran Leksvik. Strindheim og Petter Northug ligger 6,9 sekunder bak Byåsen.

12.45: Topp tre er samlet. Anders ligger på bakskia til Byåsen.

12.47: Anders og Leksvik ligger nå i tet.

12.48: 5 km-passering: Lyn Ski (Holund) ligger på 1. plass. Leksvik (Anders) på 2. plass (+0,4), mens Strindheim (Northug) er +0,7 sekunder bak teten. Holund tok inn over 30 sekunder før han gikk opp i teten.12.52: – Anders må gå ifra Petter om det skal bli gull, sier Leksvik-smører Ramdal, til Fosna-Folket.12.54: 7,1 km-passering. Uendret fra 5 km-passeringen.

12.55: Holund smeller til. Northug følger på. En stiv Anders må gi slipp.

12.57: Petter Northug rykker i kjent stil opp storbakken før stadion. Deretter roer han ned slik at Holund går i tet igjen.

13.00: Mål: Strindheim-løper Petter Northug spurtslo Lyn-løper Hans Christer Holund på oppløpet. Dermed tok Strindheim gull, mens Lyn tok sølvet. Leksvik med en flott bronsemedalje.

Stemningsrapport før start:

– Alt annet enn medalje er et nederlag, sier Anders Tettli Rennemo til Fosna-Folket før NM-stafetten braker løs på Røros. De siste NM-stafettene for Leksvik-laget har endt med sølv, bronse og 5. plass. Andreas Myran Steen går første etappe, Kristian Tettli Rennemo andre, mens Anders Tettli Rennemo skal gå løs på siste etappe hvor han tror det kan bli et oppgjør mot Petter Northug.Send oss dine stemningsbilder fra NM: Bruk kodeord FF TIPS til 2399 (1kr), bruk emneknagg #fosnafolket på Instagram, eller send bildet til redaksjonen@fosna-folket.no.– Strindheim er helt klart en av de sterkeste konkurrentene. Det kan fort være meg og Petter til slutt, sier Anders.Andreas sier til Fosna-Folket at planen er å henge med tetgruppa lengst mulig. Han påpeker at det kommer til å bli tøft siden det er mange sterke løpere på første etappe. Kristian, som går andre etappe for Leksvik, krysser fingrene for at han slipper å måtte hente inn et stort forsprang.

– Vil bli gått fort

Arvid Penna Steen, far til Andreas Myran Steen, tror sønnen får det tøft på første etappe.

– Det kommer til å bli gått veldig fort. I begynnelsen av første runde er det bare motbakker. Da gjelder det å henge på. Resten av første runde er det unnabakker, sier han.Tror på medalje

Inge Hagen forteller 45 leksværinger er på plass ute i løypa.

– Jeg tror på medalje. Vi skal i hvert fall gjøre vårt for å heie dem frem, sier han.

Flere Leksvik-saker fra NM:– Alt annet enn medalje er et nederlagDerfor holdes single Andreas i dame-isolat- Tror dere på gull? – Jaaaaaaaaaa!!!Anders tok 13. plassen- Mangler de to beste skøyteparene– Ren politikk at jeg ble disketLillebror vant brødreduellen - tok 10. plass på 15 km friLes også: Leksvik vant generalprøven

Leksvik IL / Team One Way: Anders Tettli Rennemo, Kristian Tettli Rennemo og Andreas Myran Steen. Her under tidligere distanser i NM. Foto: Svein Harald Moe / Arne Brunes