Timo Andre Bakken vant dagens prolog under klassisk NM-sprint på Røros på tiden 3:14.95. Fra Leksvik IL / Team One Way gikk Anders Tettli Rennemo (+9.86) og Andreas Myran Steen (+6.69) prologen. Begge tok seg videre til kvartfinalen.

Anders var første Leksvik-løper til å ta fatt på kvartfinalen. Han hang med i starten, men måtte gi slipp halvveis og endte sist.Andreas gikk i andre kvartfinaleheat og gjorde all drajobb, men endte på 3. plass med en solid tid rett bak Finn Hågen Krogh.

Andreas Myran Steen ble disket, noe som gjorde at Ola Vigen Hattestad i stedet gikk videre til semifinalen.– Petter Northug kom seg med på tid. Ola Vigen Hattestad så ut til å være slått ut, men speaker opplyser at han likevel er med videre, skriver NRK på sin nettside.

– Ren politikk at jeg ble disket

– Det er ren politiikk at jeg ble disket. Jeg hadde færre skøytetak enn flere av de andre. Jeg har ikke samme navn i forbundet som de andre, så jeg kunne ofres, sier Andreas Myran Steen til Fosna-Folket.

– Du føler at dette er surt og urettferdig?

– Ja, jeg føler det, sier Myran Steen.

Claes-Tommy Herland ved informasjon/media hos Norges Skiforbund, sier til Fosna-Folket at forbundet ikke har med denne typen avgjørelser å gjøre. - De blir tatt av en egen jury som er nedsatt av Røros IL.Teknisk delegert, John Aalberg, mener Myran Steen bommer, sier han til adressa.no.– Jeg representerer det internasjonale skiforbundet, og dette er et FIS-renn. Det er ikke noe samkjøring med Norges skiforbund fra vår side. Vi følger kun reglene, og det er ikke noe annet som står i hodet vårt. Derfor er jeg ikke enig i det Myran Steen hevder, sier Aalberg til adressa.no.

Tim Andre Bakken tok NM-gullet. Sølvet gikk til Sondre Turvoll Fossli. Emil Iversen tok bronsemedaljen.

Resultat fra kvartfinalen til Andreas:Sondre Turvoll Fossli: 3.13.0.Finn Hågen Krogh: 3.14.1.Andreas Myran Steen: 3.14.4.

Resultat fra kvartfinalen til Anders:Timo Andre Bakken: 3:11.8.Pål Golberg: 3:12.7.Petter Northug Jr: 3.14.8.Ola Vigen Hattestad: 3.15.8.Martin Hammer: 3.16.8.Anders Tettli Rennemo: 3.25.4.

I går var det 15 kilometer fri teknikk. Anders Gløersen tok NM-gullet på første distanse under NM på Røros. Sølvet gikk til Hans Christer Holund, mens Sjur Røthe tok bronsemedaljen. Kristian Tettli Rennemo og Anders Tettli Rennemo stilte til start for Leksvik IL / Team One Way. Anders Tettli Rennemo kom på 10. plass, mens storebror Kristian Tettli Rennemo tok 18.-plassen.Les også: Lillebror vant brødreduellen - tok 10. plass på 15 km fri

Anders Tettli Rennemo tok seg videre til kvartfinalen, men der endte han sist. Foto: Arne Brunes