I dag drar langrennstalentet fra Leksvik til Oslo, før ferden går videre til Sveits i morgen. Mandag venter første distanse i Ungdoms-OL i Liechtenstein.

Tre distanser

Første distanse er 7,5-kilometer klassisk. Deretter følger klassisk sprint på onsdag, før Berg går sitt siste individuelle renn under mesterskapet torsdag. Da står fem kilometer skøyting på agendaen.

- Hvordan står det til med nervene før mesterskapet?

- Jeg kjenner ikke noe på det ennå, men nerver kommer det til å bli. Jeg vil nok føle litt på hvor stort arrangement det er, men det tror jeg at jeg vil tenke mest på i ettertid, svarer Berg.

Kamp om stafettplass

I tillegg til tre individuelle distanser, har også leksværingen et håp om å bli med på Norges stafettlag neste fredag. Der er imidlertid konkurransen særdeles tøff.

- Det er de to beste guttene og de to beste jentene som får gå. Vi er fire jenter som reiser nedover. Den beste i skøyting og den beste i klassisk får gå stafetten. Vi har to jenter på laget som er overlegen i hver sin stilart. Hvis jeg skal få muligheten, må jeg vise i de individuelle rennene at jeg er best på enten klassisk eller skøyting. Jeg må slå de andre, sier Berg.