Søskenparet Filippa Brovold (14) og Gustav Brovold (12) fra Stadsbygd i Rissa deltok på nyttårsstevnet i Mjøndalen i helga. Før stevnet gikk av stabelen mottok begge pokaler og heder etter at de begge vant sine klasser i fjorårets norgescup.

Etter seremonien gikk de raskt over i konkurransemodus. De viste at også i år har de planer om å hevde seg i toppen. Begge tok gull.

Trener Tonje Mathisen i Trondheim Judokwai er imponert over søskenparet. Hun mener begge har en lovende framtid som judoutøvere.

– Kjempekult

På bakgrunn av Filippas prestasjoner i fjor har hun kvalifisert seg for rekruttlandslaget i judo. Det har også Stine Marie Røsæg.

– Som trener er jeg veldig fornøyd. Det er kjempekult at vi har fått utøvere på landslaget, noe som gjør at de får nye impulser på hvordan det er å trene på et høyere nivå. Dette er kunnskap de tar med seg til klubben. De har jobbet veldig hardt for dette. Nå får utøverne igjen for innsatsen som er lagt ned, sier Tonje Mathisen.

– Gjør det bra i utlandet

Filippa har vist at hun holder et høyt internasjonalt nivå.

– Hun har deltatt i flere konkurranser i utlandet, og hun har tatt masse medaljer. Selv om nivået i Norge kanskje ikke er så høyt, ser vi at de som er best i Norge også gjør det bra i utlandet.

– I fjor tok hun fem medaljer i utlandet, legger treneren til.Har fått «wild card»

Lillebror Gustav Brovold har fått «wild card» til «Venray International» i Nederland, som er en av Europas største judostevner for ungdom.