Åfjord måtte tåle favorittstempelet før torsdagens håndballoppgjør i Bjugn. Over hundre tilskuere tok turen for å se kvinnene avgjøre hvem som er Fosens beste damelag i håndball.

Kjempet seg tilbake

Åpningsminuttene var relativt jevnspilt med et lite overtak til Ørland/Bjugn. Vertene ledet 6-4 etter halvspilt 1. omgang. Mot slutten av omgangen kom Åfjord sterkt tilbake og stillingen var 9-11 til pause. Etter hvilen gikk åfjordingene ut i hundre og skaffet seg tidlig en firemålsledelse. Bortelaget holdt Bjugn/Ørland unna lenge, og ledet stort sett med tre og fire mål. Med ti minutter igjen satte imidlertid hjemmelaget inn støtet. Det var spilt 23 minutter av andre omgang da Bjugn/Ørland utlignet på straffe. Åfjord gikk imidlerid rett i angrep og scoret to raske mål. Da hadde hjemmelaget lite å svare med, og sluttresultatet ble 23-26.

- Lokaloppgjør er vanskelig

Hjemmelagets trener Arild Myhre var uansett relativt godt fornøyd med kampen.

- Vi fulgte planen fra start, og vi sto godt i forsvar. Selv om vi til slutt tapte med tre mål, er jeg relativt godt fornøyd. Jeg synes damene jobbet kjempebra, sa han etter kampslutt.

Åfjords trener Roy Hoøen var glad for seieren, men syntes at hans lag brente for mange sjanser.

- Lokaloppgjør er vanskelig, og det var vi klar over. Vår egen prestasjon var bra. Vi spiller god håndball, men jeg er litt misfornøyd med at vi brenner for mange klare målsjanser, oppsummerte han.