- Som følge av skader, elgjakt og annet utforutsett fravær, mønstret Ørland et svært redusert mannskap, sier lagleder Tom Myrvold.

Dårlig utgangspunkt

Kun åtte spillere var klare til kampstart, hvorav to var førsteårs seniorspillere.

- Kun én spiller kan karakteriseres som backspiller. Vikhammer på sin side kunne stille med en fulltallig tropp og hadde så langt i sesongen gode resultater å vise til. Det siste må trolig kunne tilskrives flere spennende nysigneringer i forkant av årets sesong. Ørland har tradisjonelt slitt mot Vikhammer på bortebane, og med et slikt utgangspunkt hadde ikke ørlandsherrene de største forhåpninger om seier i denne kampen, skriver Myrvold i en mail til fosna-folket.no.

Dro ifra

Han forteller at tempoet var høyt fra starten i første omgang. Ørland var i ledelsen de første fem minuttene av kampen.

- Resten av omgangen var preget av at Vikhammer fremsto som et mer samspilt, mer fysisk robust, men ikke minst mer kontringssvillig lag. Ørland på sin side var preget av manglende rutine på uvante spilleposisjoner for enkelte av spillerne. Til tross for dette maktet vi å holde tempoet i kampen litt nede i et forsøk på å kompensere for færre innbyttere. Vikhammer dro imidlertid ifra og ledet med åtte mål til pause. Alt i alt en brukbar første omgang av oss, forutsetningene tatt i betraktning, skriver Myrvold.

Skader

Han forteller at andre omgang startet på verst mulig måte for Ørland.

- Etter fem minutter av omgangen fikk Truls Eriksen Hopstad, som vår eneste back, en stygg skade med avrevet achille som resultat. Fem minutter senere røk Sondre Breivik på en kneskade under en forsvarsduell. Han måtte også gå av banen. Vi frykter at dette er en korsbåndskade, skriver Myrvold.

Med kun seks spillere på banen de siste 20 minutter av kampen, var det ingen tvil om hvilken vei det bar.

- Vikhammer fikk resten av kampen mye plass å boltre seg på og kunne cruise komfortabelt inn til en 40-12-seier. Til tross for et forsmedelig tap, må jeg fremheve arbeidsmoralen og innstillingen Ørland-spillerne viste med kun seks spillere på banen. Det siste ble også kommentert fra flere av Vikhammers spillere, som gav oss respekt og  honnør for måten kampen ble fullført på, forteller Myrvoll.