Det sto 0-4 til pause på Åset etter en begredelig første omgang av åfjordingene.

- Vi vinner ikke duellene. Årsverste. Det var vi enige om både jeg og spillerne. Symptomene har vi gjennom hele kampen. Alt blir usikkert når vi åpner som vi gjør, kommenterte trener Terje Ressem etter kampen.

Tvilsom straffe

De få gangene Åfjord kom til innlegg i første omgang, klarte de ikke å fylle på med spillere i boksen. Forsvaret var også langt fra patent, og Gjerdrum kom til mange sjanser. 0-2-scoringen var imidlertid av det tvilsomme slaget. Dommeren dømte straffe etter at Åfjord-keeper Thomas Adsen hadde avverget en stor Gjerdrum-sjanse. Taklingen så ut til å være ren.

To reduseringer

Det så ut som at Åfjord fikk mer fasong på forsvarsspillet i andre omgang. Gjerdrum var da også langt mindre hissige. Med et kvarter igjen å spille gikk bortelaget opp til 0-5. Så begynte Åfjord å skape sjanser. Først reduserte nyvinningen Torbjørn Melhuus til 1-5 på en heading. Like etterpå satte Kristoffer Flenstad inn 2-5. Like før slutt fikk Gjerdrum sitt andre straffespark for dagen og fastsatte sluttresultatet til 2-6.