Åfjord tok i dag tre særdeles viktige poeng i 3. divisjon. Bortekampen mot Byåsen 2 endte med 0-1-seier.

- Dette var veldig viktig. Nå får vi et pusterom. Dette var en skikkelig lagseier, sier trener Terje Ressem etter kampen.

God første omgang

I første omgang var Åfjord klart best. Byåsen var skuffende svake på eget gress, og åfjordingene fikk mye rom fremover på banen. Det er sjelden å se Åfjord få tid og rom til å trille såpass mye ball i 3. divisjon. Til tross for minst to gedigne muligheter i første omgang, sto det 0-0 til pause.

Utvist

Etter hvilen kom Byåsen mer med og skapte noen farligheter. Etter 60 minutters spill var Arvid Sæther By uheldig da han felte en Byåsen-spiller som bakerste mann. Det ble direkte rødt kort og Åfjord måtte fullføre med ti mann.

- Det virket som om hver enkelt spiller skjønte at de måtte ta i et ekstra tak. Vi skapte flere farligheter med ti mann på banen, sier Ressem.

Dagens mann

I det 87. minutt raidet Magne Staven Larsen fremover på banen. Han dro av et par mann, før han plasserte ballen helt nede ved stolperota. En utrolig viktig scoring for Åfjord, som fikk sin første seier på over én måned. Staven Larsen avgjorde også våroppgjøret mellom Åfjord – Byåsen på Åset. Den gang banket han et frispark i mål på overtid i 1-0-seieren.

- Det var fantastisk deilig å score. Det smakte godt med en seier igjen, sier matchvinner Staven Larsen.

Åfjord hadde flere store sjanser i første omgang, uten å få uttelling. Foto: Alexander Killingberg