Førsteårssenior Julie Victoria Bergs leverte stabile resultater under norgesmesterskapet på ski, som arrangeres på Gåsbu langrensssenter i Hamar. Men selv var hun ikke helt fornøyd.

– Jeg er absolutt ikke der jeg vil og vet jeg kan være, det er jeg ikke. Det var lite som fungerte i helga. Det er kjedelig når det er NM, men det er kanskje ikke så mye mer å forvente når jeg har vært syk. Det har ikke løsnet helt etter sykdommen. Kjedelig er det, sier Leksviks skidronning til Fosna-Folket.

Skuffet

På lørdagens fellesstart i skiathlon - 15 kilometer med skibytte - endte hun på 33. plass. En totaltid på 44:33,4 var snaut fem minutter bak langrennsdronningen Marit Bjørgen, som tok sin tredje NM-tittel denne helga.

– Det er jo langt bak, men når ting ikke fungerer så går sekundene fort. Men det er jo artig å måle krefter, og se hvordan jeg ligger an, sier Berg.

33. plassen føyer seg inn i rekken av jevne prestasjoner for leksværingen, som endte på 36. plass på torsdagens sprint, og 29. plass på fredagens 10 kilometer.

– Plasseringa er ikke kjempedårlig, men ut i fra sånn jeg følte det ute i løypa, så vet jeg at jeg har mer inne. På runding på fredag lå jeg an til en topp 20-plassering, men så er det ikke mer å gå med når jeg har behov for å skru opp farta. Og da går jeg nedover på listene, i stedet for opp. Det er kjedelig når jeg vet at det går fortere på en normal dag.

Marit Bjørgen

– Hvordan var det å stå på startstreken sammen med blant andre Marit Bjørgen?

– Jeg så ikke så mye til henne. De går jo bare fra. De holder høy fart, og de er noen råskinn framme i teten der.

Skuffelsen til tross, Berg lover å komme sterkere tilbake.

– Dette gir meg enda mer motivasjon, og jeg har jo lyst til å vise at jeg kan gå raskere enn dette. Jeg blir revansjelysten av dette. Det kommer flere sjanser, så dette er ikke verdens undergang.

Nådde målsetningen

Etter 29. plass på fredagens 15 kilometer i fri teknikk, sa Sindre Grønflaten (Fjellørnen IL) til Fosna-Folket at han håpet på mer av det samme under lørdagens 30 kilometer skiathlon.

– Jeg håper jeg kan være med og kjempe om topp 30 i morra også. Det blir mye puljer og sånn når det er fellesstart. Jeg starter ganske langt bak, kanskje rundt 50. plass, for sesongstarten i år har vært tung.

Grønflaten kom i mål som nummer 32, med tiden 1:18,59, noe som var to minutter og 46 sekunder bak vinneren, Martin Johnsrud Sundby. Men, som i gårsdagens renn, var to av deltagerne foran ham på resultatlista utlendinger, slik at Grønflaten akkurat greide målsetningen sin om å bli blant de tretti beste.

Stafett

Ski-NM avsluttes søndag med stafetter i både herre- og kvinneklassen. Mens Fjellørnen IL stiller lag i herreklassen, reiser Julie Victoria Berg nå hjem.

– Jeg har ikke noen store planer om å gå tre etapper alene i stafetten, nei. Det hadde blitt hardt. Det er nok noe som ligger langt frem i tid på damesiden. Det er mange år fra meg og ned til neste dameløper. Det er nesten sånn at neste utøver er lillesøsteren min på 13 år. Men det kan jo bli; det hadde vært artig å gått NM-stafett en dag.