Dette var Åfjord-hestens fjerde seier på rad. Seiersrekken startet på Biri 10. november. Så ble det seier på Leangen 20. november og under rikstotokjøringen 2. desember. Med de 100 store lappene fra lørdagen har eierne sopt inn 224.000 kroner på vel en måned.

LES OGSÅ:* Har du noen gang sett en hest med et go pro-kamera på hodet ...* - Tårene trillet over mål -Fosna-Folket

10 i andelslag

Eidshaugdjerven står offisielt i Olav Sivertsen sitt navn i Åfjord, bak stallnavnet Stall Djerv-Eide. Og djerv må man kunne si de har vært de ti som har ti prosent hver i hesten.

I tillegg til oppdretter Olav Sivertsen er det Nils Helleren, Torkil Rønningen, Odd Bugten, Klaus Eide, Robert Valleraunet, Gunnar Valleraunet, Oddmund Vik, Elbjørg Beversmark, samt Veronika Bugge selv som har eierandeler i hesten. Bugge har hesten i trening på stallen i Ervika.

Lurte Høitomt

Favoritt i spillet var Wellek fra Tvedestrand med den mangeårige landschampionen Eirik Høitomt i sulkyen.

Ved utgangen av nest siste sving lå Fosen-ekvipasjen som nummer åtte, med Høitomt og Wellek i rygg.

-Jeg ønsket at han skulle kjøre først så jeg fikk rygg, så jeg prøvde å lure ham ut, smiler den dyktige Bjugn-jenta. Og hun lykkes.

-Hvordan klarte du å lure ham ut? Provoserte du?

-Ja, det gjorde jeg. Jeg kjørte halvspor og forsøkte å få fristet han ut. Så kom de og da fikk vi en fin rygg hele veien gjennom, forteller taktikeren.

Fjerdespor

I siste sving ble det helt ut i fjerdespor for den sterke Eidshaugdjerven, men 5-åringen slet seg forbi alle.

-Når skjønte du at dette gikk din vei, Veronika?

-Det var ikke før det var bare 20 meter igjen, forteller hun.

-Hvilke planer er det framover for hesten?

-Nå skal han få vinterferie. Vi tenkte det etter rikstotoseieren på Leangen for 14 dager siden også, men nå er det klart at det blir en velfortjent ferie, avslutter den strategiske Bjugn-treneren.