I 2018 tar Kjell Rune Sellin ett steg ned på divisjonsstigen, når han skal spille fotball for 2. divisjonslaget Fredrikstad.

– Det er først og fremst av familiære årsaker. Sett bort i fra det så er Fredrikstad en jævlig kul klubb. De rykket ned, men de har ansatt Per-Mathias Høgmo og satser knallhardt på å rykke opp igjen, sier Sellin til Fosna-Folket.

– Det er kjempebra engasjement blant supportere, så selv om vi spiller i 2. divisjon, så tror jeg det vil komme fem, seks tusen tilskuere kamp. Det trykket der vil jeg være med på. Så får vi håpe at vi får skikk på det og sammen klarer å få til en opptur for Fredrikstad.

28-åringen, som har scoret 76 seriemål på de to øverste nivåene i norsk fotball, spilte fotball i Ørland Ballklubb på alle nivåer, før ferden gikk videre til større oppgaver, først til Byåsen, så til Rosenborg.

Får Høgmo som trener

I november ble det klart at Fredrikstad rykker ned til 2. divisjon etter å ha tapt for Notodden over to kvalifiseringskamper. 1. desember sprakk nyheten om at tidligere Tromsø-, Rosenborg- og Norge-trener Per-Mathias Høgmo er ansatt som ny hovedtrener fra og med 2018-sesongen.

– Jeg har snakket med Høgmo om hvordan han vil bruke meg, og sammensetning av lag, og litt hva jeg forventer og hva han forventer. Vi hadde en god prat, og vi er på bølgelengde.

– Fredrikstad har tenkt å spille med to spisser, og jeg skal være én av dem. Det er sikkert at det skal være to spisser, og så er jeg litt usikker på formasjonen forøvrig, sier ørlendingen.

Sellin er norgesmester med både Hødd og Rosenborg, og er seriemester med sistnevnte, som han også har europacupkamper for. I 2017 spilte han for Sandnes Ulf. Før det spilte han for Sandefjord og Aalesund.

Kjell Rune Sellin på Rosenborg fotballskole i 2016. Foto: Lornts Eirik Gifstad

– Bra fart og målfarlig

Ifølge Fredrikstad FK har Sellin scoret 40 mål på sine 80 starter i OBOS-ligaen, som er Norges nest høyeste nivå. Han beskrives som en spiller med stor arbeidskapasitet, bra fart og en stødig leverandør av målpoeng.

Ettersom Fredrikstad rykket ned fra OBOS-ligaen, og Ørland ballklubb rykket opp fra 5. divisjon, er det bare to divisjoner som skiller lagene.

Sellin forteller at han har vært på Ørlandet den siste uka, men det var ikke for å skrive kontrakt med moderklubben.

– Det hadde vært artig, men ikke akkurat nå, så jeg lar den tanken vente litt. Men man vet jo aldri hva fremtiden vil bringe. Den fristelsen har alltid ligget der, å en gang komme tilbake og spille for Ørland, jeg må innrømme det. Men akkurat nå så kan jeg ikke gjøre det.

Nest etter Rosenborg er Fredrikstad norsk fotballs mestvinnende klubb. Den sovende storheten har vunnet ni seriemesterskap og elleve norgemesterskap (cupgull).

Fulgt med på supersesongen

Ørland Ballklubb rykket ikke bare opp til 4. divisjon i jubelsesongen 2017; laget vant også Obos cup og kretsmesterskapet. Med det sikret laget seg en historisk trippeltriumf.

– Jeg har fulgt med og fått med meg at de har rykket opp. Det var artig at Ørland tok steget opp en divisjon, det er bra for utviklinga og bra at spillerne får matchet seg. Det har alltid vært mange bra talenter på Ørlandet, så det handler bare litt om å få vist seg frem. Det er vanskeligere jo lenger ned i divisjonene man kommer, så dette syns jeg er veldig gledelig.

Samtidig som champagnekorkene var i ferd med å falle til ro, kom nyheter om at suksesstrener Trond Øvergård ikke fortsetter som lagets hovedtrener.

– Jeg har fått med meg at han har slutta. Det var veldig synd at Trond måtte gi seg. Jeg likte ham veldig godt, sier Sellin.

Kort tid etterpå ble det klart at Jonas Ødegård blir lagets nye hovedtrener. Da guttespilleren Sellin spilte for Ørlands seniorlaget på midten av 2000-tallet, var det med Ødegård som medspiller, og navn som Erik Olafsen, Per Borg og Kalle Wenes som trenere.

– Jeg vet ikke så mye om trenerferdighetene til Jonas, men det er jo en mann som kan å spille fotball. Det er ikke alle trenere som har rørt en ball før, så det kan bare være positivt, tenker jeg.

Spåmann

Sellin husker godt at Ørland BK rykket opp fra 5. divisjon for over ti år siden, og hevdet seg i 4. divisjon. Den nye Fredrikstad-spissen ser ingen grunn til at Ødegård og kompani ikke skal greie tilsvarende i 2018.

– Det er godt mulig det altså. Det har vi jo klart før med Ørland. Da jeg spilte der havnet vi på 3. plass, tror jeg. Så det er fullt mulig.

Personlige mål har han også rukket å sette seg.

– Jeg går ikke til Fredrikstad for å spille lenge i andredivisjon. Jeg legger sjela mi i det som skal gjøres der, og jeg skal gjøre mitt ytterste.

– Og hvor mange seriemål bør du score?

– Jeg tar sikte på tjue pluss. Det må være innafor!