Lotte Amundal var helt i egen klasse før pause. Bjugningene klarte aldri å få tak på henne når hun stormet mot mål. Hun var kjapp, energisk og teknisk god med ballen, og hun var som en klegg i forsvar. Lotte var faktisk ett par nummer for stor for Bjugn i Bjugnhallen. Lotte scoret hele ni mål før pause, men det syns hun ikke selv var så fantastisk.

- Dette var en lagseier. Alle på laget tok ansvar spesielt etter pause, og vi er bare glade for at vi fikk med alle poengene hjem, sier Lotte beskjedent.

Fryktet Bjugn

Åfjordtrener Aleksander Kamperud fryktet Bjugns sterke avslutningsegenskaper, og han la en plan for å stagge Bjugns offensiv.

- Vi visste at Bjugn er sterke i 2.omgang, og i pausen var vi redde for at de ville klare å samle seg og hente inn vårt forsprang. Jentene våre fulgte vår plan til punkt og prikke, og vi var vel egentlig aldri truet, sa en meget fornøyd åfjordtrener etter kampen.

Spenning i 2.omgang

Lotte og Åfjord klarte aldri å sette sitt preg på 2.omgang. Det tillot ikke Bjugn. Solveig Almli Hellem sto som en vegg i målet, og åfjordtrenerens frykt for Bjugns avslutningsegenskaper var meget reell. Men det holdt for Fosens beste damelag.

Bjugns trener Arild Myhre visste etter kampen hva som burde vært gjort.

- Vi burde ha trukket oss ned i 6-0 forsvar tidlig i kampen. Da kunne vår snuoperasjonen gått bra. Men Åfjord var for sterke denne gangen, forklarer Myhre.

Oddny Kristin Røstad fra Bjugn er et forbilde i bjugnhåndballen. Dette viste hun tydelig i kampen mot Åfjord. Foto: Kåre Petter Sundet

Eneren Lotte

Best hos Åfjord var uten tvil Lotte Amundal som satte sitt sterke preg på kampen. God var også Runa Sandøy Monstad som ikke hadde samme hurtighet og kraft som Lotte, men bevares hun holder god 4.divisjonsstandard, og hun har et enormt potensial. God jobb også av målvakt Kine Kolmannskog.

Hos Bjugn var som vanlig Mari Wahl Ottensen sentral, men alle hennes åtte scoringer kom på straffekast. Best var allerede nevnte målvakt Solveig Almli Hellem som var viktig i opphentingsforsøket etter pause. Solveigs kollega Heidi Beate Skaret var heller ikke borte vekk, og fra Bjugns ungdommelige garde var Angelica Berg Steen god. Hun har fremtiden foran seg på sentral bakspillerplass, men det må bli mer punch og kraft med ballen samt et mer kompromissløst forsvar.